Wikkelrok

Door Nienke

Dit is mijn eerste zelf getekende patroon en ik vind het een succes!

Een tijdje geleden ben ik begonnen met de module Modinette van de modevakschool Ensaid. Dit om meerdere redenen maar de belangrijkste reden is dat ik naar ruim 4 jaar naailes mij steeds meer ging interesseren om patronen te kunnen nameten en tekenen. Wat de patronen uit de boekjes passen (bijna) nooit perfect en hoe langer je naait hoe meer eisen je daaraan gaat stellen.. *Grinnik, herkenbaar?? 

Ik vind het tekenen van de patronen echt geweldig om te doen! Genieten zelfs, hoe perfect je een kledingstuk kan laten passen en hoeveel netter het dan werkelijk staat! Wat een verschil!

Op les teken je alles op schaal en ondanks dat ik de afgelopen tijd heb geleerd geduldiger te zijn wilde ik toch graag ook eens wat op ware grote tekenen en maken, om dan nog meer inzicht te krijgen in hetgeen wat je tekent…

Als voorbereiding op het examen moet je een viertal dingen tekenen en naaien, deze neem je mee ter beoordeling. Één van de opdrachten is het maken van een rok en ondanks dat ik in februari pas examen ga doen, mag ik al wel vast “vooruit” werken omtrent de werkelijke naai projecten. Dit vanwege de naai ervaring die ik al heb. * Grinnik, en iets met geduld.

Dus ik bedacht een wikkelrok, eentje die ik al vaker zag langskomen maar ik voegde natuurlijk wat extra’s toe. Ik liet de figuurnaden voor en achter zitten, zoals je ze bij een standaard rok tekent en creëerde hierdoor een iets netter afwerking *vind ik zelf, bloos.
Verder zette ik en ruffels dubbel aan en maakte ik een band op de rok, die aan de zijkant middels een knoopsgat doorsteek zodat ook de band mooier zit i.p.v. over elkaar heen loopt en dus draait.

Echter één groot probleem! Nu vind ik hem zo tof geworden dat ik hem graag wil dragen maar als ik hem voor het examen wil gebruiken mag dit niet!! Dus tja, voor het examen maar iets nieuws bedenken kan ik ook gelijk weer oefenen *hihi, oefening baart kunst. Want deze gaat mooi van het zomer gedragen worden!
Je zal denken, waarom niet nog een keer hetzelfde maken, als je mijn volgt en mijn blogs leest weet je dat ik eigenlijk nooit een patroon twee keer gebruik, soms maak ik een uitzondering maar met deze hoeveelheid ruffels noo way.. *hihi

Meer lezen?

Laat een reactie achter