Vikki FibreMood Linkparty 19

Door Nienke

Dit keer deed ik niet alleen mee aan de Linkparty van FibreMood maar maakte ik de jurk samen met Lianne die ook altijd deelneemt! Normaal blogt Lianne niet, maar voor deze keer vond ze het erg leuk een keertje bij mijn blog aan te sluiten en heb ik dus een “gastblogster”! Leuk he?! 

Dit keer waren er veel leuke keuzes in patronen, normaal heb ik direct een favoriet maar dit keer niet! Lianne had hetzelfde, maar besloten toen eens samen te doen en kozen voor de Vikki. Erg leuk om zo samen eens een patroon te ontdekken. Want ontdekken was het zeker, we hebben ons beide iets verkeken op de moeilijkheidsgraad en kozen ook typisch weer voor het makkelijkste stofje.. uhhhh not.. Strepen *grinnik. Beiden zochten we stof uit bij RT Stoffenboektiek

Helaas kregen we hem niet af in 1 dag middagje naaien en hebben we elkaar niet meer kunnen treffen voor een gezamenlijke foto, maar hebben we wel een soortgelijke foto locatie gezocht. (wie weet als we de foto’s naast elkaar plakken dat je er niks van ziet *grinnik) Beiden hadden we ook helemaal een strandgevoel bij deze jurk en zullen we hem waarschijnlijk ook zo dragen! Heerlijk over de bikini als je van/naar het strand gaat. 

Ik koos voor een viscose linnen, een iets stevigere stof die alsnog soepel valt. En tja, zoals velen van jullie weten ben ik gek op geometrie, streepjes, blokjes, etc. Dus mijn oog viel ook gelijk op deze prachtige gestreepte stof waarvan de strepen een soort kwast strepen zijn, dus niet geheel strak. Ik hou van natuurtinten en om mijn kleurenpallet op input van vele volgers en vrienden wat uit te breiden ben ik toch wel erg fan van de oudroze en paarse tinten. De perfecte combo dus!

Ik, Lianne (Hoiiiii ik pak m hier even over van Nienke, haha) was in de winkel aan het twijfelen tussen een mooie kerriekleurige hydrofiel en een linnen stofje. Ik koos voor deze zacht oranje linnen stof met een smal wit streepje. Waarom deze linnen? Omdat ik verliefd was op de kleur en ik direct dat extra strandgevoel kreeg toen ik de stof voelde en voor me hield. Dat heerlijke luchtige, heeeel iets doorzichtige, gaf me meteen een beeld van mezelf aan het strand, met deze jurk , slippers en een strohoedje. Ik had het setje maar alvast aan de kapstok gehangen, haha. 

Hier Nienke weer: Waar Lianne de strepen over verticaal gebruikte vanwege het leuke effect ging ik zelf deze uitdaging niet aan maar gebruikte ze gewoon horizontaal om een houvast te hebben met de plooien en het matchen van de panden. 
Waar ik me op verkeken heb is dat ik mogelijk door deze manier juist de plooien meer wegvallen, ofwel ze zijn minder zichtbaar. En matchen is ook altijd wel weer een uitdaging he! (Stiekem bij de laatste plooi een paar mm vals gespeeld en de top was schuin dus ging het ook niet volledig op) 

Al met al was het dus meer uitdaging dan verwacht maar vind ik het resultaat wel leuk. Vanwege het lage decolleté zou ik hem wel echt alleen zo over de bikini als strandjurk gebruiken en niet als “gewone” jurk. 
Zoals eerder gezegd heb ik samen met Lianne deze jurk gemaakt en vond ze het ook leuk om een stukje van haar ervaring met jullie te delen. Hieronder zal je haar aanvulling vinden (naast de aanvulling over haar stofkeuze) 

Wauw en dan mag ik deze eerste blogpost ook nog afsluiten? Superleuk! Zoals Nienke al schrijft hadden we de complexiteit van deze jurk een ietsiepietsie onderschat. Het lijfje zat wel heel snel in elkaar, de rimpelstrook onder het lijfje zat er ook al snel aan. Misschien een tof idee voor de volgende keer… zonder de rok is dit patroon ook een superleuke zomerse top, met alleen het lijfje en de rimpelstrook eraan. Voeg dan gewoon zoomwaarde aan de rimpelstrook toe en zoom deze, dan heb je een superleuke luchtige top, met hele toffe details. Het superleuke detail op de schouder maakte mij in elk geval helemaal enthousiast!

Ondertussen was ik wel aan het denken over manieren om al die mooie plooien in de rok te maken. Ik realiseerde me dat ik het mezelf wat lastiger had gemaakt door de strepen verticaal te gebruiken, want nu had ik geen enkele houvast voor het maken van de plooien, OEPS!! Om het toch allemaal recht te krijgen, heb ik elke plooi over de hele breedte van de stof stukje voor stukje gemeten en gestreken, alvorens deze te stikken. Dat deed ik eerst voor het voorpand, daarna legde ik de stof voor het achterpand op het voorpand en heb ik plooi voor plooi precies overgenomen op het achterpand. Het was een zorgvuldig werkje, maar uiteindelijk gaf dit wel het mooiste resultaat. 

De jurk is heerlijk zwierig en dankzij de prachtige linnen stof echt onwijs lekker om te dragen, ook met warm weer. Het decolleté is, zoals Nienke al schreef, inderdaad diep, maar tijdens het passen had ik er een wit kanten hemdje onder en dat stond best heel leuk, dus ik zie in Vikki ook wel een feestelijke zomerjurk voor meerdere gelegenheden. 

Thanks Nienke, ik vond het leuk om je gastblogster te zijn!!

VERGETEN WE BIJNA TE VERTELLEN NU OP ALLE STOFFEN 25% KORTING OP ALLE, JA ALLE, STOFFEN BIJ RT STOFFENBOETIEK. (Ook online, code RT25)

Meer lezen?

Laat een reactie achter