Twinnen met Alb Stoffe

Door Nienke

Ik maakte deze truien met stoffen van Alb Stoffe, verkrijgbaar bij VillaSassefras

De nieuwe collectie van Alb stoffe is alweer een tijdje uit en ik kon het niet laten met deze stof een mooie trui te maken! Ik vond het alleen heel moeilijk kiezen, want deze retro collectie is echt helemaal mijn ding!! Sacha hielp mij met het maken van de keuze en combineerde het met leuke cuffs. Waar ik zelf eerlijk gezegd nog niet bij stil gestaan had, het resultaat vind ik overigens supertof! 

Ik had een paar truien op mijn wensenlijst staan om te maken omdat ik simpelweg geen trui meer in mijn kast had hangen, op een paar uit gelubberde wolachtige truien na *grinnik. Ik moet dus deze winter echt truien maken! Toen ik de stof ontving was Mannon ook super enthousiast dus ik bedacht dat als ik het kon redden uit de stof ook een trui voor haar zou maken. Wat is dan beter dan twinnen? Ik maakte de Mabel uit de Fibremood 15, die ook een miniversie heeft. Deze maakte ik voor Mannon al een keertje eerder. 

Enige tijd geleden deed ik een poll om te vragen of jullie het leuk vonden dat ik meer kinderkleding ging showen omdat ik dit nu wel ga maken voor mijn meisje en jullie stemden massaal JA! Eerder vond ik dit niet de moeite met de kleine maatjes *grinnik. Maar nu ze zelf ook zo enthousiast is vind ik dat zelf ook superleuk en zal ik dit dus meer met jullie delen! 

Eigenlijk was ik altijd al enthousiast over Alb Stoffen, gewoon omdat ik het mooi vind maar toen Sacha mij nog leuke feitjes wist te vertellen over Alb vond ik dit leuk om met jullie te delen. Wie weet wisten jullie dit ook nog niet!?

Feitje 1: wisten jullie dat Alb Gots gecertificeerd is? Dus het meest duurzame label dat er voor stoffen op de markt bestaat. Er staat een superleuk filmpje op youtube over het maken van deze stof. (link)

Feitje 2: ze werken vanaf het begin af aan al met hetzelfde kleurenpalet, dit maakt dat je altijd alles goed kan combineren! Het is dus altijd dezelfde kleur blauw/groen ect. En in het maak proces natuurlijk weer heel duurzaam! 

Feitje 3: De cuffs worden als enige op 140 cm lang gemaakt, dat betekent dat je voor de standaardmaten (helaas geen + maat), in de basis altijd genoeg hebt voor de onderkant en de mouwboorden! 

Feitje 4: Ook hier staat een heel leuk youtube filmpje van online! Nooit geweten dat er nog zoveel handwerk bij kwam kijken.

Dit alles verklaard natuurlijk wel waarom deze stof in een, mogelijk voor sommige, iets wat hogere prijsklasse valt maar als je dit weet dan vind ik dat ook de moeite waard! 
Naar aanleiding van mijn vorige maaksel met Albe kreeg ik de vraag of de kleuren en stoffen ook mooi bleef na het wassen, inmiddels kan ik dit ook bevestigen! 

Voor Mannon had ik niet genoeg cuffs over ik had maar 1 kaartje en kon inderdaad hier precies mijn trui mee maken. Voor de halsboord gebruikte ik gewoon ff blauwe boordstof maar had hier natuurlijk ook prima nog de bloemenstof voor kunnen gebruiken. 
Albe heeft aan de zijkant van de stof altijd een aparte baan die je er eventueel af kan halen om leuk te verwerken. 

Voordat ik de patroondelen ging knippen heb ik eerst deze strook er voorzichtig afgesneden zodat ik precies wist tot waar ik de stof kon knippen. Deze strook bewaarde ik om voor Mannon haar boordjes te maken! Superleuk toch!!! 
Dit alles paste uit 1.50 meter stof?! 

Wat vinden jullie ervan? Zijn jullie net zo enthousiast als mij? Echt een simpel project eigenlijk want de truien zaten heel snel in elkaar maar vaak zijn dat toch echt de leukste en meest gedragen kledingstukken! 

Meer lezen?

4 Reacties

Froukje 22 november 2021 - 06:54

Prachtige truien. Leuk om zo wat meer te lezen over alb stoffe. Ik zie dat er geen natuurlijke materialen in zitten. Is deze trui wel ademend en fijn draagbaar?

Beantwoorden
Nienke 23 november 2021 - 07:28

Hi Froukje,
Gots betekent dat het van 70% natuurlijke/biologische katoen is gemaakt, geen chemische toevoegingen ect. Alleen de performance collectie is niet Gots. Misschien heb je dit gelezen? Deze trui is in elk geval heerlijk ademend, lekker warm en mooie kwaliteit.

Beantwoorden
Ilse (by-ik.blogspot.nl) 22 november 2021 - 09:39

Wat een mooi duo!
Prachtige stof. Wat leuk om de zijkant voor de boorden te gebruiken.
Truien zijn inderdaad meestal eenvoudig om te maken met een groots effect.

Beantwoorden
Nienke 23 november 2021 - 07:28

Dankjewel!! en helemaal waar!

Beantwoorden

Laat een reactie achter