Twinnen is winnen met SBY

Door Nienke

Ik maakte deze jurk voor mij en mijn dochter (3) met stof van Nootenboom textiles en de patronen van Stitched By You.

Degene die onze podcast hebben geluisterd weten dat ik helemaal fan ben van de Freesia en Phlox patronen uit de nieuwste editie van de SBY (Stitched By You). Dit is een kinderpatroon 104 tot 170 en dames maat 36 tot 48. En aangezien mijn dochter een groeispurt heeft gehad en in maat 104 zit tegenwoordig kon ik dit patroon Twinnen!
Uiteraard moest hier naast de podcast ook een blog over komen, want zo vaak gebeurd dit hier thuis niet 😉 Maar onze kleine meid wordt inmiddels al een klein dametje *grinnik

Een tijdje geleden raakte ik met de dames van SBY aan de klets naar aanleiding van mijn blog over de Cali Jumpsuit.
Naar aanleiding van deze blog heb ik gesproken met Trui en Silke, de kartrekkers van het blad . Ik heb vervolgens klein kijkje gekregen in de nieuwe ontwikkelingen die het blad doormaakt. Dit vertel ik allemaal aan Lilian tijdens onze podcast opname zodat ook alle luisteraars gelijk alles horen.

Een korte samenvatting, want gewoon te leuk om zelf even terug te luisteren *grinnik.
SBY is sinds 2020 een zelfstandig blad, Silke en Trui die beide al jaren in deze “industrie” zitten zijn kartrekkers geworden en hebben dit blad samen met Nootenboom textiles nieuw leven ingeblazen. Ze hebben het blad een nieuwe layout gegeven, vernieuwende patronen en zo ook altijd wat kinder patronen. Ze staan altijd open voor feedback en willen zichzelf en het blad op nog vele manieren doorontwikkelen. Dus tip: Hou ze in de gaten! Volg ze, er komt nog veel meer leuks aan! Klik hier.

Wij kregen dit blad opgestuurd ter inspiratie van een nieuwe lentegarderobe en ik werd direct enthousiast. Ik vond meerdere patronen leuk maar mijn oog viel natuurlijk gelijk op deze versie die ik nu kon twinnen met mijn dochter! Ik zocht een leuke stof uit bij Nooteboom textiles en ging aan de slag met het overnemen van de patroondelen.
! Waar je op moet letten bij de kinderpatronen (dit staat ook uitgelegd in het blad) dat ze om veel dubbele lijnen te vermijden op het patroonblad een maat “om de maat” weergeven. Dit betekent dat je voor de “tussenmaat” tussen de lijntjes moet tekenen. Dus niet denken mijn maat staat er niet op, als je 116 nodig hebt dan teken je bv. tussen lijn 110 en 128. (even uit mijn hoofd zo, maar als je die uitleg leest of de podcast luistert waarin dit ook benoemd wordt kom je hier zeker uit).

Zoals de meeste mensen weten, die mij inmiddels een beetje kennen, is dat ik eigenlijk altijd een broekje onder jurken draag. Niet zozeer tegen schurende benen maar ook doordat je dan minder hoeft op te letten. Ik voel mij dan gewoon prettiger, helemaal als ik met mijn dochter ben en moet tillen en bukken. (ik ben nogal “LEO”, lomp en onbenullig)
Echter nu noodgedwongen maakte ik een bijpassend broekje! Waar ik uiteindelijk erg enthousiast over ben en ik geloof dat mogelijk weleens een nieuwe verslaving kan worden. (overal een passend broekje bij)
Maarrr.. ik zei al; uit noodgedwongen. Ik ben over het algemeen veel langer als de standaard maten waar ze in een magazine rekening mee houden en moet met enige regelmaat kleding verlengen of hij valt korter uit, maar dan vindt ik dat prima. Echter ben ik dat bij dit patroon helemaal vergeten na te meten en heb ik 0 extra cm aangeknipt, of verlengd. (niet nadenkende over het feit dat een overslag dan best kort kan zijn op het “kruispunt”. *leuke woordspeling, grinnik.

Dit broekje ontwierp ik zelf. Toevallig was dit ook tevens mijn huiswerk opdracht van de modevakschool opleiding Ensaid die ik volg (binnenkort ook in de podcast). Ik kon hem dus gelijk proberen in werkelijk formaat en zo zag ik direct wat de effecten waren van het geleerde. (strakker tekenen afhankelijk van de rek van de stof ect.) Erg leuk en leerzaam om ook echt zo uit te proberen.
Maar ik vond dus de jurk dus eigenlijk te kort, maar totaal mijn eigen fout! Heb dit creatief weten op te lossen met het broekje eronder. Ik vind dat ondanks hij kort is het nu makkelijk kan, het broekje is niet storend, sterker nog het lijkt alsof het hoort omdat het precies hetzelfde is.

Ik ben erg blij met het eindresultaat en zou deze jurk van het zomer/lente zeker vaak dragen. Misschien dan ook wel met slippers of sneakers eronder, maar een heerlijke luchtige jurk is het zeker *grinnik

Kende je onze podcast nog niet volg ons dan op Soundcloud of Sportify en natuurlijk op Instagram voor visuele ondersteuning!

Meer lezen?

4 Reacties

Ilse (by-ik.blogspot.nl) 20 februari 2021 - 10:24

Wat een mooie jurken heb je gemaakt. En je schrijft er zo enthousiast over. Leuk om te lezen.
Af en toe twinnen mijn dochter (11jaar) en ik ook.
Goed opgelost met het broekje. Het lijkt idd zo te horen.
Vorig zomer maakte ik een overslagjurk. Met name als ik ging zitten, floepte hij open. Een broekje geeft dan zo veel bewegingsvrijheid.
Het zonnige weer komt eraan. Kunnen jullie jurken gedragen worden.

Beantwoorden
Nienke 21 februari 2021 - 08:55

Nu al zin in!

Beantwoorden
Greetje Dijkhuizen 3 maart 2021 - 19:49

Wat een leuke set heb je voor jezelf en je dochter gemaakt. Ik had er al over gehoord in jullie Podcast. Deze beluister ik als ik ga wandelen. Broekjes onder een jurk draag ik ook vaak, zeker als ik op de fiets zit. Ik ben zelf ook lang 1.80 m, dus ja bij mij is ook alles altijd te kort. Ik verleng ook altijd in de taille wel 4 cm en eventueel daarna nog enkel cm aan de zoom. Veel plezier met je mooie jurk.

Beantwoorden
Nienke 4 maart 2021 - 13:55

Dankjewel! En leuk te lezen dat je ook onze podcast volgt!
Ze zouden de modellen eens wat langer moeten maken, we zijn toch allemaal groter tegenwoordig 😉 hahaha

Beantwoorden

Laat een reactie achter