Tulia, Fibremood

Door Nienke

Ik maakte dit keer voor de lintparty van Fibremood de Tulia overall met een dunne lichte denim stof van Javro stoffenmarkt XXL.

Toen ik deze jumpsuit zag, was ik direct verkocht! Ik schreef me dan ook direct in voor de lintparty zonder na te denken en stuurde Manon van Javro een berichtje dat ik opzoek was naar een denim stof. Ik hou altijd van een stoere look en denim vind ik echt geweldig! Ik weet dat ze bij de Javro echt een heel rek hebben met alle soorten kwaliteiten, diktes en kleuren denim.
Zea stuurde mij deze dunnere lichte denim stof, hij is licht in gewicht en valt heel soepel, ook heerlijk dun voor de zomer. Tevens zit er toch nog lekker iets wat stretch in. Perfecte match dus, want zo kon ik een maatje kleiner maken zodat hij wat strakker zou aansluiten. (ik wilde namelijk niet teveel oversize)

Ik vroeg haar een bijpassende knoop, garen en een rits toe te voegen en zo werd mijn pakketje samengesteld!
Bij ontvangst was ik erg enthousiast! Dit was precies wat ik in mijn hoofd had en kon niet wachten dit pak te maken! Wel was ik een beetje zenuwachtig, want als je dan zo’n perfect plaatje in je hoofd heb leg je de druk voor jezelf ook wel heel hoog! *grinnik. Maar waar het een vrij lastig patroon leek, bleek dit met de duidelijk afgebeelde uitleg vrij simpel te maken!

Nou, dat ik enthousiast ben komt volgens mij wel over..*grinnik. In mijn stories deelde ik kleine stukjes van mijn reis zonder aan volgers te delen wat het eindresultaat werd. Op de stof werd al direct enthousiast gereageerd en wat ik het leukste vond van alles…. Toen abonnees de Fibremood al in de bus kregen, kreeg ik diverse berichtjes van mensen.. “Nienke, jij maakt zeker de Tulia uit de Fibremood”. “Nienke, dit pak is echt wat voor jou. Die ben jij zeker aan het maken he?”
Echt geweldig om te ervaren hoe goed jullie mijn kledingstijl al beginnen te kennen en dat jullie ook enthousiast waren over deze combinatie

Zoals ik eerder schreef wilde ik een maatje kleiner maken, aangezien ik toch met stretch werkte. Hierdoor had ik iets meer speling om te zorgen dat ik niet teveel overwijdte kreeg. In combinatie met mijn wat bredere schouders zou ik dit niet mooi vinden, omdat de schouders al extra geaccentueerd worden. Dit bracht echter met zich mee dat ik het patroon wel moest verlengen. De lengtemaat die ze aan hadden gehouden was 1.68 maar ik ben 1.78.
Hoe je dit doet staat ook super duidelijk uitgelegd en er staan kniplijnen voor verleng punten aangegeven. Ik verlengde uiteindelijk het kruis 3 om en de been en arm lengte 4 cm. (niet de volledige lengte want het mocht een wat korter model worden, zag ik op de afbeelding en met de sneakers die ik er in mijn hoofd al onder had gestyled was dit perfect)

Dit gebeurd me echt praktisch nooit (ik zeg niet, nooit nooit.. maar bijna nooit) dat ik een model twee keer maak en al helemaal niet direct achter elkaar. Maar ik ben zo enthousiast dat ik op dit moment al een nieuwe stof op tafel klaar heb liggen voor een tweede versie. Echter is deze niet van stretch dus zal ik het kruis nog eens 2 cm verlagen zodat hij niet in mijn kruis kan gaan trekken. (bij mijn schouders bleek ruimte genoeg, maar voor de zekerheid een stukje extra naadwaarde aanknippen kan geen kwaad)

Even promotie voor Javro Stoffenmarkt XXL, de lockdown is verlengd dat betekent voor winkels zoals de Javro die geen webshop hebben best een lastige tijd. Hier is een oplossing voor gevonden! Ze zijn namelijk te bereiken per telefoon, whatsapp en mail. Je krijgt dan video’s en foto’s opgestuurd en ze helpen je bij het compleet maken van je bestelling (met bijpassende garen ect.) Je bestelling kan je afhalen of laten bezorgen!
Ik wil hier graag even aandacht op vestigen omdat ik ondernemers graag een steuntje in de rug wil geven en dat kan op een vrij eenvoudige manier en dat is gewoon via deze weg bestellen!
Manon van Javro Stoffenmarkt XXL is heel actief op instagram en Facebook, ook heeft ze een Facebookgroep in het leven geroepen om elkaar te inspireren met creaties van de door haar verkochte stoffen! Super leuk toch?!

Meer lezen?

2 Reacties

Ilse (by-ik.blogspot.nl) 19 februari 2021 - 12:34

Staat je heel mooi. En wat een prachtige foto’s!
Zo fijn als je zo goed geholpen wordt bij het kopen van een stof. Juist nu heel belangrijk, omdat we onze stofjes niet kunnen voelen. Als je dan ook nog bijpassende fournituren erbij geleverd krijgt, is de service compleet!

Beantwoorden
Nienke 19 februari 2021 - 19:22

Dankjewel! En zeker weten, daar doen ze echt wel moeite voor! 🙂

Beantwoorden

Laat een reactie achter