Tuinbroek Simplicity 8447- Javro Stoffenmarkt XXL

Door Nienke

Ik maakte deze tuinbroek van een polyester stofje te koop bij Javro Stoffenmarkt XXL. Het patroon van Simplicity (8447) die ik gebruikte kocht ik hier ook!

Samen met Manon eigenaresse van Javro was ik op zoek naar een wat exclusiever projectje. Dan ben je bij de Javro op de goede plek! Zij verkopen niet alleen hele leuke, exclusieve stoffen, ze verkoopt ook bekende merken en zij helpen je ook nog eens goed met het bedenken van mogelijkheden in stoffen of een patroon hack! Ik maak er altijd een uitje van! Voor mij is het een goed half uur rijden, maar dit heb ik hier zeker voor over!

Ik heb nog nooit een tuinbroek gemaakt en via de Instagram van Javro kwam ik op het idee dat een keertje te doen. (vandaar mijn vraag aan Manon). Wel een jumpsuit maar nog nooit een tuinbroek, al begin ik nu wel te twijfelen wat het verschil werkelijk is??!! Is een jumpsuit niet gewoon een hippe naam voor een tuinbroek??

Ik bedacht wel een paar veranderingen die ik wilde doorvoeren. Zo wilde ik boven en onder van elkaar scheiden, zodat ik de broek ook zonder bovenstuk kon dragen. Ik vond dit namelijk een enorm leuke broek van zichzelf.
Ik bedacht dat ik door een extra taille band aan de top te bevestigen ik het boven en onder gedeelte los wel aan elkaar kon maken. Ik deed dit in de eerste instantie door knoopsgaten aan de binnenkant van de broekboord te maken, ik had bedacht dat wanneer ik knopen op het bovenste gedeelte maakte ik dit op die manier aan elkaar kon bevestigen.

Echter wijzigde ik dit idee later weer, want de top kan dan niet meer los gedragen worden vanwege de knopen onderaan. Dit leek me eigenlijk ook wel een leuk idee! Nu zit ik alleen wel met knoopsgaten aan de binnenkant van de boord, die ik niet gebruik. Helaas niet genoeg stof over een nieuwe band te maken, maar als ik het nu niet verklapt had, hadden jullie het niet geweten.. *grinnik.

Laten we het maar niet teveel hebben over de top!! Wat een gevecht was dat! De maten kwamen totaal niet overeen met mijn maten. Achteraf gezien had ik ” bij wijze van spreken” wel twee maten kleiner kunnen maken maar ik hield de maattabellen aan bij het kopen van het patroon. Je hebt namelijk twee verschillende pakketjes, kleinere maten tot maat 40 en grotere maten vanaf 42. Ik val altijd exact tussen 40 en 42 in, maar deze maattabellen waren anders en ik had nog nooit eerder met Simplicity gewerkt. Ik heb dan liever iets te groot dan te klein, want ik kan er geen stof aan toveren *grinnik.

Wat er wel voor zorgde dat ik enorm veel moest aanpassen! Mijn gevecht zie je in de high lights op Instagram. Mocht je het leuk vinden in de high lights zijn altijd foto’s en filmpjes terug te vinden van mijn blogs, zodat je er meer “beeld” bij kan krijgen. (soms ook erg goed voor je lachspieren, als je ziet hoe ik aan het passen en meten ben en altijd armen/handen te kort kom, zo ook in dit geval)

Ik ben niet heel erg gecharmeerd van deze foto, want het lijkt net iets te veel te trekken bij de knopen. Ik ben hier niet alert genoeg op geweest tijdens het maken van de foto’s. Echter wilde ik toch de foto laten zien omdat het zo wel lijkt dat het boven en onder aan elkaar zit middels de knopen, maar eigenlijk heb ik de tailleband/de top gewoon in de broek gestopt. (wellicht is het daarom iets gaan uitstaan op de foto)

De laatste aanpassing die ik deed, is het verlengen van de schouderbanden, zodat ik ze door een knoopsgat kon halen en kon knopen om een leuk effect te krijgen. Echter achteraf twijfel ik over deze wijziging. Ik vind het misschien toch een beetje gek staan en ik heb zo mijn best gedaan om te spelen met de strepen, zowel in de taillebanden als de schouderbanden, dat ze exact matchen met de strepen bij het bevestigpunt. Echter zie je dit nu niet doordat de aandacht wordt afgeleid door de knopen. Wat vinden jullie lezers? Zal ik de schouderbanden toch verkorten en er gewoon een leuke grote “vintage” knoop opzetten of vastnaaien op die plek? Zodat je het matchen van de strepen beter zichtbaar is? (dit kan namelijk wel, je doet de top uit middels de knopen aan de zijkant)

Ik ben heel benieuwd naar jullie mening! Laat deze achter in reacties of stuur me een DM op instagram en zie welke wijziging ik (mogelijk) later nog uitvoer!

Meer lezen?

2 Reacties

Anne 27 juni 2020 - 16:23

Wat een superleuke set, in een heel gaaf stofje! Ik snap wat je bedoelt met de schouderbanden, denk dat het mooier/rustiger is om er knopen aan te zetten. De knopen die je aan de zijkant hebt zitten, zijn trouwens ook erg leuk.

Beantwoorden
Nienke 28 juni 2020 - 08:36

Dankjewel! Leuk dat je een reactie achter laat! Ik ga hem later aanpassen, als je dit wil zien, kan je dit volgen op mijn insta.

Beantwoorden

Laat een reactie achter