Theedoeken bomberjack, It’sAfits

Door Nienke

Dit bomberjack is gemaakt van 5 theedoeken, rits, boordstof en gerecycled garen van Gutterman. Ik heb het patroon 1074 van It’sAfits gebruikt, een easy patroon!

Op een vrijdagavond heerlijk voor de tv was ik even gezellig aan het appen met Jaqueline, ontwerpster van It’sAfits. Zij was op dat moment de docu serie van “Snelle” aan het kijken en zag daar een jasje voorbij komen van theedoeken! Direct had zij natuurlijk ideeen bij patronen die ze had en vroeg mij dit vest te maken.
Enthousiast als ik ben en altijd in voor wat geks zei ik direct ja! Zo startte wij samen dit project. Toen Jaqueline bij mij thuis kwam om uit te leggen wat ze precies bedoelde en welke patronen ze in gedachten had kwam ze met kinderpatroon Abacadabra 164 op de proppen.

*Klik op de afbeelding voor een rechtstreekse link naar haar webshop.

Maar zo gek als ik ben, ik had natuurlijk begrepen dat het voor mezelf was! Ik wilde een volwassen patroon en zo’n leuk vest voor mezelf maken. Sowieso wilde ik nog een nieuwe bomberjack aangezien ik mijn oude versleten had, zoiets moet je altijd in je kast hebben. toch? En aangezien dit echt een easy en snel projectje was (dat nog eens met theedoeken) komt er ook zeker een basis versie en een neutrale kleur!

Ik had 6 theedoeken en probeerde alles uit blokjes te krijgen, voor mezelf had ik al besloten dat ik de blokjes niet ging laten doorlopen, in dit geval vond ik dat geen beginnen aan. Je bent zo beperkt met je ruimte. Maar toen bleek, mijn maat kon niet geheel uit de blokjes, automatisch werden de zijkanten en schouders iets van de gestreepte zijkant! Wat ik achteraf een erg leuk effect vindt geven en het probleem met doorlopen van de blokjes ook gelijk verholpen was. (hetzelfde geldt voor de bovenkant van de mouw, echter de zijkanten lopen dus niet door. Je kan niet alles hebben)

Bij het origineel patroon zitten de onderstroken, die je gebruikt voor de rits en boordstof (bij mij streepjes), aan het patroon vast. Ook dit paste niet, dus die knipte ik los en gebruikte ook hier de streepjes stof om een lekker contrast te geven. Doordat je de rest met boorstof werkt geeft dit een enorm leuk effect.
Het patroon kan gevoerd worden, hier zit ook uitleg voor toegelicht in het patroon, maar zelf deed ik dit niet. ik vind het dan al bijna een jas worden ipv vest en geloof me, de theedoeken zijn warm genoeg *grinnik.

Voor de zak gebruikte ik ook streepjes om hem lekker te laten opvallen. (een vest zonder zakken kan natuurlijk niet) In dit patroon werd een andere techniek gebruikt dan ik kende en ik vond het leuk deze eens uit te proberen. De uitleg hierin was goed te volgen alleen deed ik het niet netjes genoeg. Bij uithalen vernielde ik teveel waardoor ik mijn 6de theedoek wel nodig had, ik knipte dit pand opnieuw. TIP: theedoeken zijn dus vrij fragiel, niet teveel tornen en knippen!

Al met al een enorm leuk project! Ik krijg naar de *reels op Instagram enorm veel leuke reacties! Echt te leuk, wat maakt dat ik hem ook echt zeker ga dragen. Denk niet naar mijn werk, misschien wel een keertje uit grap, want iedereen is altijd nieuwsgierig naar mijn creaties. Maar dit wordt zeker een heerlijk campingvest.. Ohja en uhhh, er moest alsnog een versie voor mijn dochter komen! (gelukkig zijn de theedoeken bij de action in de aanbieding, *grinnik)

* Helaas is de reels te groot hier te plaatsen, klik daarvoor op het Instagram icoon en bekijk hem daar!

*Feitje over de Gutterman gerecycled garen; van 1 petfles kan 1000M garen gemaakt worden van dezelfde kwaliteit als je van Gutterman gewend bent! Super tof he?! Dat zet je toch wel weer aan het denken!!

Meer lezen?

4 Reacties

Delphine 17 juli 2021 - 14:26

Hilarisch verhaal maar echt tof resultaat

Beantwoorden
Nienke 20 juli 2021 - 18:57

hihihi, dankjewel!

Beantwoorden
Ilse (by-ik.blogspot.nl) 18 juli 2021 - 18:44

Wat een gaaf jack! Heel leuk. Staat je bovendien heel mooi. Heerlijk verhaal erbij om te lezen.
Ik heb wel eens tafellakens gebruikt om zelf dekbedden van te maken. En ook wel eens een rokje voor mijn dochter van theedoeken.
Hetzelfde ruitje als die van jou (en dan de blauwe versie) gebruik ik dagelijks voor de vaat. Ik krijg nu ook andere ideeën ;-). Dank voor je inspiratie!

Beantwoorden
Nienke 20 juli 2021 - 18:57

Hi, Super leuk om te lezen, dankjewel Ilse!!

Beantwoorden

Laat een reactie achter