Terug van weggeweest, tuniek Atelier Jupe

Door Nienke

Ik gebruikte voor deze gave tuniek het Kale patroon van Closet core en combineerde het met een “lederen” legging waarvoor ik het patroon 1112 van it’sAfits voor gebruikte.

Een tijdje geleden besloot ik om een eigen Atelier te starten, een ruimte waar ik lessen en workshops geef maar tevens ook stoffen en fournituren verkoop. Wanneer het atelier niet voor lessen of workshops wordt gebruikt dan stel ik de plekken beschikbaar als “naaicafe”! Door dit alles verdween mijn blog even op de achtergrond maar nu ik weer naaitijd heb begint het toch weer te kriebelen mijn naaiavonturen met jullie te delen.

Atelier Jupe bracht een ontzettend gave collectie zomerstoffen uit, met name viscoses. Deze mooie kwaliteiten en mooie bedrukkingen vond ik erg tof! Ik twijfelde in het begin even (gezien ik stiekem al door mijn “budget” voor de winkel heen was) of ik deze stof zou inkopen maar toen ik een cadeau pakketje opgestuurd kreeg om eens een versie te maken werd ik opslag verliefd. Ik had de stof in handen, ik heb de stof gevoeld en tja, ondanks dat ik zelf een webshop heb ben ik toch een persoon die zelf altijd graag de stof wil “voelen”.

Ik besloten deze stof te gebruiken voor het Kale patroon, ingekocht op jullie advies! (Op instagram hou ik regelmatig polls met wat ik nieuw zou inkopen voor de winkel en daar kwam de vraag naar patronen vaak langs) De Kale is een blouse, tuniek en jurk patroon in één met diverse opties voor de knoopsluiting (als polo en gewoon). Ik koos voor de gewone sluiting en de lengte van een tuniek omdat ik dit eigenlijk niet meer had. Vroeger droeg ik dit best graag, maar ze zijn toch uit mijn kast verdwenen. *ohhh wat klink ik nu oud!

Ik paste echt helemaal niks aan, aan het patroon. Ik maakte size 10 en hij past perfect, ook de sluitingen en technieken die gebruikt worden in dit patroon om bijna geen naden aan de binnenkant te hebben vind ik erg mooi!! De welbekende burrito methode waarbij je twee schouderpassen hebt en hierdoor geen schoudernaad en schouderpas-naad creëert en uiteraard verwerkte ik kraag ook netjes zonder naden. Voor de onderkant heb ik niet zelf een biaisband gemaakt uit de stof zoals het patroon aangaf maar vond ik het leuk een iets wat contrasterende kleur te gebruiken (eentje die je wel in de stof zit) om een leuk effect te krijgen voor als je “in” de tuniek kijkt.

Ook de leggingen waren uit mijn kast verdwenen en een panty daar is hij net te kort voor! Gelukkig heb ik twee hele mooie kleuren, zwart en deze bruine soepele neplederen stof gekocht waardoor ik een hele mooie legging zelf kon maken! Klik hier. Ik gebruikt hier it’sAfits patroon 1112 voor, die je ook kan gebruiken voor een flared legging. (ik tekende gelijk deze pijpen mee, zodat ik de volgende keer als ik een flared wil maken alleen dit gedeelte erover heen hoef te plakken. De kniplijn komt namelijk precies overeen)

De legging leek veel te klein toen ik hem had genaaid en eerlijk gezegd begon ik erg te zweten maar de stof werkte gelukkig mee. Hij paste perfect, maar dan ook echt perfect!! Heel fijn aangesloten en hij zakt niet af. Iets waar ik me bij leggings heel vaak aan irriteer! Ik heb niet eens elastiek in de tailleband toegevoegd omdat hij gewoon heel mooi om mijn lichaam sluit. Het enige dat ik hier aanpaste en misschien nog wel iets ga versmallen is de pijlwijdte onderaan en bij de knie. Zoals in het patroon beschreven variëren wij vrouwen erg van kuitdiktes en kan je op een hele simpele manier zelf even de pijpwijdtes aanpassen.

Meer lezen?

Laat een reactie achter