Teddy vest met it’sAfits

Door Nienke

Ik hackte patroon 1109 tot een mouwloos teddy vest en Jaqueline van it’sAfits tekende er voor Mannon een kinderversie bij! 

Dat Jacqueline en ik vaak op een lijn liggen hebben we inmiddels al vaker ontdekt. Beide keken we naar RTL boulevard en zagen dat teddy jassen, met of zonder mouw een grote hit zijn deze winter! Waar ik zat te denken hmmmm dat lijkt mij wel wat…. Appte Jacqueline mij al een dag later, jôh Nienke heb je gister RTL boulevard gekeken, dat is precies mijn patroon 1109!!! Ik ga hem eens zonder mouwen uitproberen, lijkt dat je wat??!! NATUURLIJK

We werden er zo enthousiast over dat ik hem ook al heb gemaakt én nu deze blog zit te schrijven, Jacqueline een ‘hoe-maak-ik-dit’  video aan het inspreken is (gratis en onbeperkt op het youtubekanaal van de it’sAfits te zien) én er een ‘alles in 1 muisklik’ pakket in de webshop van de it’sAfits is…. 

Mannon was ook helemaal weg van dit vestje en ik vroeg of Jaqueline ook niet een soort gelijk patroon voor kinderen had om te hacken! Reactie; “ach, weet je wat.. Ik ben toch met PDF aan het testen, laat ik er eentje voor je maken..” En zo ontstond het idee om alle kindermaten te tekenen en dit aan te bieden als totaalpakket!! 

En nog leuker…. Omdat het de lancering is van het eerste PDF patroon van It’safits geeft ze hem deze hele week (tot 10 december) gratis weg bij ELKE aankoop op haar site!! (dus niet alleen bij het jas patroon) 

Een heel simpel model maar enkele patroondelen, voorpand, achterpand, belegdelen en dezelfde delen (-beleg) uit voering en voor dit model kan je de mouwen dus overslaan! Ik tekende ze er zelf wel bij, want ik heb tegelijkertijd een jas versie uitgeknipt van een heel gaaf wolachtige mantelstof die ik nog had liggen! Deze ligt nog in de maak mand.. *grinnik (check mijn instagram, daar zie je hem vanzelf verschijnen)

Het verschil van het niet gebruiken van de mouwen is dat je de armgaten ook moet meenemen met de afwerking. Waardoor je eigenlijk de verschillende stappen net wat omdraait.
Door de zijnaden open te laten kan je de mouwgaten netjes meenemen met de voering. Eerst maak je de kraag erop en zet je het beleg en de voering vast (waarvan alleen de onderkant en zijnaden niet gestikt zijn. Vervolgens naai je de goede kanten van de armsgaten op elkaar (voering en stof) Daarna stik je de zijnaden dicht, voering op voering en stof op stof. In een zijnaad laat je een stukje open voor het keergat.

Als je de video bekijkt zie je dat Jacqueline de voering en het beleg korter knipt als ‘normaal’. Dit is zodat de onderkant van je vest door de voering iets naar binnen getrokken wordt en je voering nooit zichtbaar is van onderen!! (Hele belangrijke voor een mooie afwerking) Stik dit dicht, keer het vest door het keergat en maak deze dicht.. TADA…. *grinnik. 

Dit is echt twee vingers in de neus, ook voor beginnende naaisters of naaisters die zoals ik (vroeger) bij voorbaat al bang zijn voor voering.. *geen idee waarom eigenlijk

Ik zeg twijfel niet en geniet van deze actie! De PDF van het kindervestje (patroon 301) is gewoon te bestellen, maarrrr…  wanneer je t/m 10 december iets anders leuks besteld, krijg je hem dus helemaal GRATIS 

*Hoe leuk is zo’n compleet pakket als cadeautje onder de kerstboom of als kerstoutfit! Heerlijk vestje over dat leuke jurkje van je dochter… *heee, ik kom op een idee!! Snel aan de slag weer! Tot de volgende!

Meer lezen?

Laat een reactie achter