Sportoutfit, Knipmode dec 2019

Door Nienke

Ik maakte deze enorm gave sport kleding van twee mooie travel stoffen gevonden bij de Javro Stoffenmarkt XXL.

Allereerst wil ik beginnen met vertellen dat alles afhangt van de goede travel stof! Eerlijk is eerlijk, ik heb al vaker gezocht naar travel stof om mijn eigen sportkleding te maken, maar niet eerder vond ik deze goede kwaliteit!
Travel is een stof van polyamide met elasthan, hetzelfde als Lycra. Echter verschilt de samenstelling heel erg, de ene is glad, glanzend en heel dun/doorschijnend en de ander is dikker, iets stugger en vaak minder glanzend.
(ik heb online gelezen dat dit ligt aan de kwaliteit van de elasthan of de samenstelling hiervan)

In elk geval is dit de goede kwaliteit! Veel mensen reageerden in mijn story’s dat ze zelf geen sportkleding durfde te maken vanwege doorschijnen of uit scheuren. Met deze stofsoort ga je sowieso het doorschijnen tegen en met de goede instellingen op je machine, het goede draad en het maken van de goede maat…Ga je ook het uitscheuren tegen.

Kijk voor het filmpje over het juiste draad en instellingen! HIER

Volgens de Knipmode had ik voor het shirt een dubbele stoflaag nodig. Maar van deze goede kwaliteit travel, was dat zeer zeker niet nodig. Dit zou veel te dik en zweterig worden! Ik heb daarom twee aparte shirts gemaakt, waarbij ik de panden beide net andersom heb van kleur. De ene top dezelfde verdeling als de broek, de andere top net andersom, te zien op de eerste foto.

Wat ik overigens de Knipmode dit keer wel moet meegeven is de perfecte maatgeving. Waar ik normaal veel moet aanpassen omdat alles zo groot valt bij de Knip, was dat bij dit patroon de maat nagenoeg bijna perfect. Ik heb wat kleine verbeterpuntjes eruit gehaald voor mezelf, maar dat is niet meer dan logisch als je de kleding exact op je eigen maat maakt.

Voor alles is een eerste keer! En zo ook voor het werken met mijn 5- draads coverlock! Het enige dat ik een keertje had geprobeerd was een zoompje bij een lycra jurk. Maar nu daagde ik mijzelf gelijk uit de meest moeilijke optie te doen op een extreem rekbare stof. (en zoals iedereen weet is rekbaar niet per definitie makkelijk te naaien).
De coverlock is extreem gevoelig voor stofsoort en de instellingen moeten exact goed zijn wil je een mooie zichtbare afwerking. Met bloed zweet en tranen is het mij gelukt! Nog niet geheel perfect, maar voor de eerste keer ben ik dik tevreden!

Zelf sport ik altijd graag met de Disq , dit doe ik nu al twee jaar en ik verloor een kleine 20 kilo. Ik kreeg een heel ander figuur en kreeg veel meer zelfvertrouwen! Zoveel zelfvertrouwen dat ik met Nie Nie Sewing begon, omdat ik mezelf eindelijk op foto’s durfde te laten zien! De Disq is voor mij een manier van leven geworden, sporten, gezond en bewust eten, maar ook vooral dat heerlijke taartje of patatje nog kunnen nemen omdat de balans zo goed is! Ik zal in deze blog niet teveel over uitweiden, jullie lezen natuurlijk deze blog vanwege mijn naai avonturen maar wellicht komt hier in de toekomst nog een keertje een aparte blog over! Maar natuurlijk wel in mijn eigen gemaakte sport outfit!

De travel stof die ik hier gebruik is al bijna uitverkocht! Maar in mijn high lights op Instagram, waar je alle filmpjes over dit avontuur kan terugvinden, zie je ook een filmpje over de travel stoffen die ze nog wel hebben!

Meer lezen?

2 Reacties

ellen 5 augustus 2020 - 06:25

ohh wat mooi zou ik deze kunnen bestellen bij je?

Beantwoorden
Nienke 5 augustus 2020 - 17:32

Helaas niet, gewoon lekker zelf gaan maken 😉

Beantwoorden

Laat een reactie achter