Sportkleding, Albe Performance

Door Nienke

Toen ik zag dat Albe Stoffen een sportlijn kreeg was ik direct razend enthousiast! Ik ben gek op sporten en sportkleding! Sacha van Villa Sassefras verkoopt deze stoffen en ontwierp een patroon speciaal berekend op de rekbaarheid van deze stof.

Zoals ik al zei, laaiend enthousiast! Niet elke lycra is hetzelfde en daarmee altijd geschikt voor sportkleding. Hoe sportkleding zit, komt echt nauw en ik ben daar echt een mega zeur in! Deze lycra is geschikt voor sportkleding en zwemkleding. Daarnaast hebben ze zoals je gewend bent van Albe stoffen altijd bijpassende boordjes/boordstof en in dit geval ook elastiek.

Ik ging in de eerste instantie voor een basic stof, maar heb de volgende gebloemde stof al klaar liggen. Al wil ik daar een badpak van maken denk ik! Wie weet, hou mijn Instagram in de gaten dan zie je het vanzelf *grinnik.

Op de afbeelding stond een voorbeeld van de bruine band op de zijkant van het been. Ik vond dat erg leuk om de zijkant met zo’n band te doen maar ik twijfelde over de kleur combinatie. Daarnaast ben ik nooit zo fan van, om een voorbeeld precies na te maken *grinnik. Dus ik maakte hem geheel uit paars en deed de top in de bruine kleur, achteraf gezien, nu ik het zo aanheb, vind ik het een prima combinatie. (maar ook op deze manier)
Wat ik leuk vindt aan zo’n band op de been en deze brede boord bovenaan is dat het nu een echt sportmerk lijkt, alsof je het gekocht hebt in de winkel. Alle grote sportmerken hebben wel een manier op hun logo te presenteren en dit is een veel gebruikte variant. (stiekem vind ik dat toch altijd wel mooi)

De stof naait heel fijn. Vanuit de bikini cursus die ik in de vakantie hebt gevolgd van Clio , leerde ik hoe ik beter kon testen welke stiksel het beste was bij deze stof (Lycra). Ik gebruikte rekbaar garen van Metler, sereflex, maar de gewone stand op mijn machine is 2.4 hier ging het nog iets bij bobbelen. Doordat ik geleerd had waar ik op moest letten kon ik de juiste instellingen maken voor elke naad.

Het patroon is ook echt perfect, ik paste alleen de hoogte van de broek en lengte van de top aan omdat ik besloot er een brede band op te zetten. In het patroon zelf staat ook aangegeven dat je dit naar wens kan aanpassen. De top is dubbel van stof en daarom heb je geen elastiek nodig zoals bij een bikini maar wel moet je hem stapsgewijs naaien. Dit staat ook duidelijk uitgelegd in de beschrijving, geduld is een schone zaak maar dan heb je het wel echt heel mooi!

Binnenkort zijn er DIY pakketten bij Villa Sassefras te koop en kan je zowel het patroon als de stof als set kopen.

Hier even een klein stukje over mijzelf en niet over het naaien van de sportkleding, maar gewoon omdat ik het waardevol vindt om dit met jullie te delen! Want ik denk dat iedere vrouw zo af en toe wel struggled met haar gewicht of uiterlijk.

Foto 1 is drie jaar geleden en foto 2 is van afgelopen maandag (20 juli 2021). Op beide foto’s voelde ik mij niet dik, ook op foto 1 niet. Ik had net een kind gebaard (ruim een half jaar geleden) en ondanks dat ik altijd veel heb gesport was ik nooit super slank en heb ik mezelf nooit enorm dik of stevig gevonden. Gewoon de normale strijd (denk ik) die elke vrouw heeft, altijd wel een kilo of 3 lichter willen wegen.
Ik ging dan ook niet trainen met de Disq club omdat ik enorm wilde afvallen. Nee, ik ging trainen omdat ik mijn conditie weer terug wilde opbouwen om geen flater te slaan als ik naar het seizoen weer terug zou keren binnen het handbalteam. Daarnaast wilde ik natuurlijk wel wat gewicht verliezen, maar had nooit verwacht dat dit zo snel en makkelijk zou gaan! Natuurlijk ben ik daar trots op, dat kan ik zeker niet ontkennen..
Maar mensen die zeggen dat ik doorsla, of teveel train of te veel met mijn lichaam bezig ben die hebben ongelijk! Ik sport minder dan ik voorheen deed maar effectiever. Ik train niet om gewicht te verliezen ik train om mij gezond te voelen, fit te voelen en minder lichamelijke klachten te hebben want sinds ik train heb ik nog amper last van mijn scoliose, voel ik mij zelfverzekerder als ik s’ avonds alleen op straat loop (ik kan iedereen aan *grinnik) maar ook in het algemeen. Heb ik veel meer conditie en kracht, kan ik mijn dochter in de rugzak tillen gedurende een hele wandeling (16 kilo), waar ik 3 jaar geleden na een kwartiertje moest wisselen vanwege rugpijn. Voelt het voor mij dat mijn goede voorbeeld door bewust en gezond te leven ik mijn dochter wat leer! In elk geval tellen… *schaterlach. “Mama, 1-2-3-4 Mama kom op!”

Wat ik met dit lange verhaal wil zeggen; is dat het niet uitmaakt hoe je eruit ziet maar dat het gaat om hoe je jezelf voelt! Ik voel mezelf fitter, sterker, zelfverzekerder en ik kan mijn hoofd leegmaken met sporten, ik kan mijn energie kwijt! En tja, dat heb ik als ADHD-er echt nodig! Sporten is voor ADHD-ers echt de beste gezonde activiteit om spanning te reguleren. Daar is niet per definitie medicatie of gedragstherapie voor nodig! Al heb ik beide wel (gehad), dat is weer een ander verhaal…
En als jullie dit verhaal willen weten laat het mij vooral weten, ik wil dit met alle liefde delen als ik hiermee mensen kan helpen!!!

Meer lezen?

8 Reacties

Karin 21 juli 2021 - 16:18

Wat een mooi verhaal. Ik zie op de naaihoeken vaak je creatieve kleding. Echt heel leuk. Groetjes Karin van Klaveren

Beantwoorden
Nienke 22 juli 2021 - 15:04

Dankjewel Karin!

Beantwoorden
Diana van Dijk 22 juli 2021 - 19:31

Dank je wel voor je bemoedigende verhaal! Twee jaar geleden heb ik een maagverkleining gehad en dat ging supergoed maar ik heb veel pijn, erg veel pijn. Deze pijn , schouderpijn, heb ik over gehouden aan de maagverkleining. Het is zo erg dat ik helaas moet bekennen dat de morfine mijn pestende vriend is. Ik heb een haat-liefde-verhouding met die tabletten want ik heb ze nodig maar mijn kilo’s die ik kwijt was zijn door die tabletten voor een deeltje weer terug gekomen. En dan lees ik dit en weet ik, zeker voor even maar hopelijk voor langer, dat ik mag zijn wie ik ben. Dank je wel!
Groetjes,
Diana van Dijk

Beantwoorden
Nienke 23 juli 2021 - 09:16

Wat een heftig maar ook mooi verhaal, dankjewel dat je dit deelt! Ik hoop dat je je aan deze gedachten kan vasthouden! Liefs!

Beantwoorden
Emilie 23 juli 2021 - 15:43

Hallo!
Mooi verhaal! Ik zou graag meer bewegen om mijn spanningsklachten te verminderen maar ik geraak maar niet op gang. Dit weekend word ik 30j. Ik kamp al enige jaren met een angststoornis die zodanig aanwezig is, dat ik ook vaak spanning voel zonder enige aanleiding. Ook als ik thuis ben en me nergens druk in hoef te maken..
Ik beweeg niet echt. Al jaren niet. Ik ken graag jou verhaal en tips om op gang te komen met het sporten.
Knap van jou alleszins!!

Beantwoorden
Nienke 23 juli 2021 - 17:34

HI Emilie,
Dankjewel voor je reactie, het klinkt als een pittig verhaal. Je zal vast al de diverse soorten therapie hebben gehad.
Mijn leven heeft me geleerd dat je ook ergens aan toe moet zijn om een verandering te laten plaatsvinden, als dit niet het geval is dan blijf je vechten en zal je weinig succes ervaren. Wanneer je hiervoor klaar bent en je ervaart succes kan je hierop verder bouwen.
Sterkte, liefs Nienke

Beantwoorden
Gusta 23 juli 2021 - 06:54

Wat een mooi verhaal mijn complimenten voor alles

Beantwoorden
Nienke 23 juli 2021 - 09:16

Dankjewel!

Beantwoorden

Laat een reactie achter