Podcast

Door Nienke

Samen met Lilian hebben we de eerste Nederlandstalige podcast over het maken van je eigen kleding, ofwel naaien! Wij zijn bekend onder de naam Sewing two en gebruiken zowel Facebook als Instagram als kanaal om de podcast met foto’s te ondersteunen. Vragen over onze podcast? mail dan daar sewingtwo@hotmail.com

Acht jaar geleden leerden we elkaar kennen op naailes. Nienke zat er al een half jaartje en Lilian sloot aan op het enige vrije plekje in het klaslokaal, bij Nienke aan tafel. Alsof het voorbestemd was! Vanaf dat moment zijn we onafscheidelijk geweest. We gebruikten direct spullen van elkaar en brachten de sfeer er goed in tijdens de naailessen. Heel stiekem keken we wel tegen elkaar op, hier vertellen we meer over in onze eerste podcast!
Toen naailes in Ede stopte, kozen we er beide voor om onze skills tot een hoger niveau te brengen door een opleiding te gaan volgen aan een modevakschool van Ensaid, die uit verschillende modules bestaat. 

Naast dat we graag naaien, begon Nienke (Nie Nie) een Instagram- en blog-kanaal en al snel raakte Lilian geïnspireerd en trokken we ook hier samen in op! Op de achtergrond doen we heel veel samen. Zo appen we alle dagen over wat we aan het maken zijn, helpen we elkaar op weg, maken we samen foto’s en kletsen we over alle leuke reacties die we online ontvangen. 

Zo ontstond bij Lilian het idee om een podcast te maken, aangezien ze dit zelf ook graag luistert als ze achter de machine zit! Een Nederlandstalige versie kon ze nog niet vinden, dus vroeg ze Nienke of ze het leuk zou vinden hieraan mee te werken. Gelijk enthousiast gingen we aan de slag en intussen zijn we al maanden bezig met voorbereidingen en opnames, lessen volgen, kleding maken en fotograferen maar vooral heel veel plezier beleven! 

Dit plezier is hopelijk terug te horen in onze podcast, waarin we beide volledig bij onszelf blijven en hier en daar dus ook een blunder hebben. Hopelijk genieten jullie er net zo van als wij hebben genoten tijdens het maken van de podcast!

Wij waarderen het altijd erg om tips, feedback of nieuwe input te ontvangen voor onze podcast. Gebruik hiervoor het contactformulier op de website of stuur ons een berichtje via Instagram. 

Lilian

Mijn naam is Lilian, maar familie en vrienden noemen me altijd LiL. Vandaar dat ik op instagram te vinden ben als Handmade By LiL. Zes jaar geleden ben ik gestart met naailes en naaien omdat ik naast mijn werk en gezinsleven, een stukje ontspanning zocht. En dat is gelukt! Vanaf het allereerste moment ben ik verslaafd en dagelijks bezig met naaien, projecten bedenken, lapjesmarkten en alles wat er bij komt kijken. 

Naast het vele naaien werk ik bij een gemeente als coördinator en geniet ik dagelijks van mijn mannen-huishouden. Ik ben inmiddels 10 jaar getrouwd en 20 jaar samen met mijn lieve man Jan. En samen hebben wij 2 enthousiaste, leergierige jongens van inmiddels 6 en 8. Als echte jongensmama weet ik opeens van alles van dinosaurussen, het heelal en minecraft!

In al die testosteron-drukte vind ik het heerlijk om me terug te trekken in mijn naai-hoekje met of zonder koptelefoon en inspiratie op te doen in de online Sewing Community. Een community waarin ik inmiddels veel leuke mensen heb leren kennen en waarin ik geniet van de positiviteit en de bereidheid om elkaar te helpen en inspireren. Met onze podcast en Sewing Two activiteiten hopen we daar een steentje in bij te dragen! Wil je nou meer van mij weten? Zien wat ik zoal maak (en verpruts ;), je kan me vinden op Instagram. Altijd welkom om daar een berichtje of een vraag achter te laten!

Nienke

Ik ben Nienke Niesink en zal mij hier even kort persoonlijk voorstellen. Ik naai inmiddels ruim zes jaar en mijn blog (Nie Nie Sewing) bestaat al twee jaar. 

Naast dat ik graag zelf kleding maak en/of ontwerp, ben ik moeder van een prachtige dochter die begin volgend jaar alweer 3 wordt. Een lieve meid die ik graag creatief opvoed.  Mijn man, Martijn, en ik zijn (even spieken in mijn ring) 14 jaar samen, waarvan 4 jaar getrouwd. Niet wetende dat het kon, maar onze liefde groeit nog steeds, voor elkaar en voor onze dochter! Hij vindt het erg leuk dat ik zoveel plezier heb aan het maken van mijn kleding en steunt mij hier enorm in. Het leuke is dat we onze hobby’s kunnen combineren omdat hij graag foto’s maakt! Dus wij hebben een persoonlijke fotograaf, hihi

Naast tijd doorbrengen met mijn gezin en het maken van kleding werk ik nog 2 dagen in de week als (jeugd)behandelaar in de verslavingszorg. Dit vind ik enorm uitdagend en leuk werk maar ook zeker intensief, waarbij naaien mij een fijne balans geeft. Sewing is my therapy wordt er vaak gezegd onder naaisters, maar voor mij geldt dit ook zeker weten! 
Hoe gek het ook klinkt, ook mijn Instagram en blog zorgen voor een persoonlijke verandering. Door alle enorm leuke reacties en gesprekken die ontstaan met mensen word ik nog enthousiaster en krijg ik steeds meer zelfvertrouwen (waardoor ik dit niet heb/had, hoor je terug in podcast 2). 
Ik wil jullie allemaal enorm bedanken voor de leuke berichten, feedback en contacten! Wij hopen dat we op deze manier nog meer inspireren zoals jullie ons inspireren en nog meer mensen in contact brengen met deze geweldige sewing community! 

Kende je mij nog niet en ben je nieuwsgierig naar mijn maaksels? Kijk dan vooral ook even op mijn persoonlijke Instagram-account.