Paula jurk in linnen

Door Nienke

Ik maakte de Paula jurk uit editie april/mei van La Maison Victor, in een linnen die ik vond bij Javro Stoffenmarkt XXL.

Zoals ik in mijn vorige blog al vertelde ben ik fan geworden van linnen omdat ik de verschillende kwaliteiten ontdekte! Waar de vorige linnen soepel viel en een mooie broderie bewerking erop had zitten is deze linnen wat stugger en heeft een mooie print. Ik hou van natuurtinten, al probeer ik steeds meer uit te stappen naar hier en daar wel wat kleurrijks, past natuurtinten voor nu toch nog het beste in mijn stijl.

Ik kreeg de nieuwste LMV cadeau van een vriendin, ik vind werkelijk waar bijna alle patronen in deze editie echt heel tof. Dus er gaan er vast meer volgen! Maar de Paula jurk was toch aan de winnende hand om als eerste (uhh nee tweede) gemaakt te worden. Ik vind het idee van een jurk maar met een stevige look doordat het ook een soort van verlengd colbert is, erg stoer. En het ontbreken van een kraag maakte voor mij ook het verschil, waarbij hij toch echt even een andere look heeft!

Het was een vrij gemakkelijk model, ik denk ook doordat natuurlijk de kraag ontbreekt. Vaak het moeilijkste van zo’n jas/jurkje. Deze linnen kwaliteit is zeer makkelijk te verwerken doordat hij iets wat stug is, vergelijkbare verwerking met katoen. Ik besloot alle delen los te locken om een strakkere afwerking te krijgen doordat je dan de naden beter kan persen.
Daarnaast wordt het armsgat afgewerkt met een biaisband, ik koos voor een smalle omdat ik dat mooier vind bij het doorstikken/vastzetten van de tweede rand van de biaisband.

Wat een erg leuk detail is dat de riemlusjes aan de voorkant eigenlijk onderdeel zijn van de grote stoere zakken voorop en dat achter een brede strook is gestikt waar de band doorheen loopt. Waardoor het een wat stoerdere look krijgt en de band ook strakker blijft zitten. (Soms kan het met smalle lusjes wel eens wat gaan draaien en dat is niet altijd even mooi).
Daarnaast moesten er natuurlijk weer mooie knopen bij, iets wat bijzondere knopen. Ik hou ervan!
! De knopen uitzoeken duurde in dit geval langer dan de stof *grinnik. Bij de Javro hebben ze een hele mooie grote knopen wand, de keuze is letterlijk reuze en dit maakte het toch wat lastiger, hihi.

Zoals jullie zien heb ik mijn tijdschriftenrek even mooi naast mij gepositioneerd om het tijdschrift mooi in de picture te zetten, maar stiekem ook omdat ik het rek zo leuk vindt. Namelijk ook zelf gemaakt! Gewoon door drie dienbladen op elkaar te lijmen en met een stokje door de handvatten een soort afscherming/rek te creëren waardoor de tijdschriften er niet uitvallen!

Zoals sommigen van jullie al weten doordat jullie de Javro weleens bezoeken hangen mijn projecten altijd voor een tijdje in de winkel om jullie als klant te inspireren, maar ik geloof dat ik deze gewoon direct stiekem laat verdwijnen in mijn kast *grinnik/grapje.

Zowel de stof als de tijdschriften zijn te koop bij Javro Stoffenmarkt XXL, weer gewoon te bezoeken in Epse maar ook mag je nog steeds online bestellingen plaatsen van DM. Er is geen webshop, maar deze winkel verdiend ook zeker echt een bezoekje! Je zult je ogen uitkijken!!

Meer lezen?

1 Reactie

Delphine 22 mei 2021 - 12:12

echt een hele mooie, hopelijk is de zon snel van de partij dan hoef je er geen cardigan bij te maken (wat ook wel perfect kan en een goed excuus zou zijn 😉 )

Beantwoorden

Laat een reactie achter