Norma, Fibremood Editie 9

Door Nienke

Met dit patroon doe ik mee aan Linkparty #13, met een aantal anderen hebben wij de eer de patronen te testen en te lanceren op release datum magazine. (15 april 2020). Ik gebruikte stof van Javro Stoffenmarkt XXL.

Toen ik dit patroon langs zag komen in de “testlijst” was ik direct enthousiast! Al kwam ik wel aan het twijfelen want ik vond alles zo leuk. Ik kan deze hele editie van Fibremood wel maken! Toch koos ik voor dit patroon omdat het lekker basic is en ik direct een passend stofje in mijn hoofd had. 

Deze stof vond ik bij Javro Stoffenmarkt, via hun Instagram account want door de corona maatregelen heb ik ervoor gekozen niet naar de winkel te gaan, maar gelukkig bieden zij in deze tijd toch online service en pakketverzending aan! 
Ik kon niet kiezen uit de kleur, hierbij hebben mijn vriendinnen en moeder geholpen. En gelukkig maar, want ten tijde van mijn keuzestress waren er nog maar 4 kleuren verkrijgbaar en nu een hele stapel.. *grinnik

Ik koos voor dit patroon omdat het lekker basic was en het een mooie taille weergeeft. Het is een kort model en ik hou daarvan. Door mijn zandloper figuur draag ik altijd hoge broeken, taille broeken. Het is heel mooi dit te accentueren met een kort getailleerd blouse of top. Ik lees bij andere testers dat zij hem te kort vonden en hem verlengd hebben. Zelf heb ik dit dus niet gedaan. Ik hou hier wel van, dit is een beetje mijn stijl (aan het worden). 

Naast dat het een basic model is, is hij ook vrij simpel te maken. Al moet ik zeggen dat ik met de afwerking van de zoom en beleg mijn bekende/ vertrouwde techniek heb gebruikt omdat ik niet helemaal uit de uitleg kwam. Achteraf gezien had ik hem beter blind kunnen weg zoomen omdat je bij het beleg ook de doorstik lijn aan de binnenkant heb zitten. (erg mooi, overigens) Zo had ik nergens zichtbare stiksels gehad.. Maar ach, dit kan de volgende versie *grinnik. Ik kon toch niet kiezen uit de kleur.

Wat ik naast het model door taille en lengte erg leuk vond zijn de mouwen, een heerlijk wijdt vallend mouwtje dat zowel onder als bovenaan gerimpeld is. Zoals jullie langs hebben zien komen in mijn tutorial en op mijn instagram hou ik van gerimpelde mouwtjes en deze versie vindt ik erg chique. 

Voor de hele kritische kijker, ja ik heb een foutje gemaakt bij de knoopsgaten. Deze reken ik altijd zelf uit omdat dit ook afhankelijk is van de grote van de knopen. Echter maakte ik hier een rekenfoutje en zag ik dit pas toen de knopen er al opzaten en ik de knoopsgaten al open had gemaakt. (dus geen herstel meer mogelijk) Toch stoort het me niet, ik vind het een enorm leuk blouse! Ik maak niet snel hetzelfde model nogmaals maar dit is een goede kanshebber!  (ook omdat je maar heel weinig stof nodig hebt 1.10 m, heerlijk voor die couponnetjes!) 

Meer lezen?

8 Reacties

Girl in Uniform Lieve 15 april 2020 - 05:55

Supermooi!

Beantwoorden
Nienke 15 april 2020 - 10:50

Dankjewel!

Beantwoorden
Marleen Van Hecke 30 augustus 2020 - 08:44

Heel mooi! Ik heb je tutorial gelezen voor gerimpelde mouwen te maken. Heb je ook enig advies om de mouwen minder breed te maken?

Beantwoorden
Nienke 20 september 2020 - 18:03

HI Marleen,

Dit heeft met het armsgat te maken, je kan niet zomaar je mouwen minder breed maken want dan zou het daar niet meer passen. Dat is een vast punt, mits je dit ook aanpast. Pas je dit niet aan, moet je dat als vastpunt aanhouden en kan je vanaf daar een mouwlijn trekken, maar dat zal zeker niet altijd werken of mooi zijn. (toch echt wel beetje next level)

Beantwoorden
Sonia 22 april 2021 - 04:55

Hola !! Me encanta la blusa Norma .
Te ha quedado preciosa, te felicito , me has animado a hacerme con el patrón. Graciassss
FELIZ DÍA

Beantwoorden
Nienke 29 april 2021 - 10:58

Thanks!! Your welcome!

Beantwoorden
Annemie 27 mei 2021 - 17:49

Hoi,
Dat is een super mooi blousje, Wat voor soort stof is het? ( Is dat misschien Linnen)
Is die stof nog te verkrijgen?

mvg; Annemie

Beantwoorden
Nienke 27 mei 2021 - 18:00

Hi Annemarie,

Dit is een hydrofiel (als ik me niet vergis ook wel gauze?) genoemd. Volgens mij is dit basiscollectie en anders zeker soort gelijks verkrijgbaar nog!

Beantwoorden

Laat een reactie achter