Nadinchen Stoere kinderjurk

Door Nienke

Dit stoere kinderjurkje is gemaakt van het gratis patroon Nadinchen te maken met verschillende halsafwerkingen

Mijn nichtje vroeg mij heel lief; “Tantie, wil je een nieuwe jurk voor mij maken? Want als jij hem maakt dan ben ik de enige op school met die jurk!”. Lekkerding,4 jaar hé!!

Ik wilde een keer wat anders maken dan de “Lena”jurk die ik al een paar keer eerder maakte. Ik wilde haar een bijzondere jurk geven, een andere dan die ze nu al een paar keer kreeg! Daarbij wilde ik mezelf weer uitdagen met iets nieuws, soms ben je daar gewoon aan toe!

Op een facebookpagina voor gratis patronen kwam ik deze jurk tegen.

Voor mij een wat moeilijker patroon omdat het in het Duits was en ik geen Duits kan.. *Oeps.Maar eigenlijk spraken de meeste termen voor zich dus ik kwam er redelijk uit. Ik maakte twee kleine fouten maar als je dit niet weet, valt het niet op. Ik legde namelijk het zij pand en de zakken niet aan de stof vouw waardoor er een extra naad ontstond. De zakken zijn wat kleiner maar dit is helemaal niet erg. 

De zakken heb ik afgewerkt met een leuk bloemen stiksel i.p.v. een standaard doorgestikte rand. Dit doe ik altijd met een tweelingnaald maar hier was ik dit keer te “lui” voor. Overal kwamen boordjes aan dus daarvoor had ik ook geen extra spoeltje nodig. Daarnaast vond ik het wel leuk met groen stiksel, net als de boordjes een leuk accent aan het jurkje te geven. Iets dat ik nog niet eerder probeerde. 

Bij deze jurk maakte ik een mooie “kraag”. Een heel erg simpel maar leuk effect! Het patroon geeft verschillende opties, je kan kiezen voor deze kraag, een boord, een opstaande kraag waar je een veter doorheen kan doen en een muts. Al deze opties staan op het patroonblad en je kan zelf kiezen welke jij graag wil gebruiken.

Voor mij is dit een van de eerste keren dat ik echt twee totaal verschillende stoffen op deze manier combineer. Dit moet ik echt veel vaker gaan doen! Het geeft een enorm leuk effect en zo kan je nog meer uit je reststof halen! Ik heb er simpelweg gewoon nog niet eerder aan gedacht, niet stil bij gestaan *DOM…Van een vriendin kreeg ik mooie reststofjes, zij gebruikte deze voor een trui voor haar zoontje. Ik vond het echter zo’n leuke en stoere combinatie, dat ik het ook wel vond passen voor een stoere meisjes jurk! Voor mijn dochter maakte ik maat 86 en gebruikte hierbij gewoon boordjes. De kraag die ik eerder maakte vond ik erg leuk en van een muts ben ik altijd erg fan, maar voor zo’n klein meisje is dit gewoon niet praktisch. (Voor mijn nichtje maakte ik maat 110 en verlengde hem naar maat 116, ze is dun en lang.)De jurk staat haar fantastische met een zwarte mayo eronder en als we de deur uitgaan heeft ze hele gave zwart/witte Vans eronder aan. 

Follow my blog with Bloglovin

Meer lezen?

1 Reactie

Mirjam Mulder 19 september 2021 - 20:22

Mooi gemaakt, kun je het linkje van het patroon misschien doorgeven?

Beantwoorden

Laat een reactie achter