Moira jurk LMV, Javro stoffenmarkt xxl

Door Nienke

Ik maakte de Moira jurk, een patroon van La Maison Victor in een katoenen stretch stof van Javro stoffenmarkt XXL in Epse. Afgelopen jaar heb ik een aantal blogs geschreven in samenwerking met Javro Stoffen. Wij vonden het leuk met die reden, dit jaar samen af te sluiten met een Give a Way. Hou onze social media aankomende week in de gaten voor deze actie.

Kerst is een leuke mogelijkheid of eigenlijk goed excuus om eens helemaal uit te pakken en er op en top uit te zien. Echter wat altijd wel jammer is, is dat je vaak deze kleding na de Kerst niet meer draagt. Daarom was ik opzoek naar iets wat je ook casual kan dragen, dus chique maar ook “gewoon”, iets dat ik weer zou aantrekken. (ik heb immers al een “extreme” kerstjurk gemaakt, grinnk)

Ik vond in het nieuwe boek van La Maison Victor, Beste Basics, een little black dress. Dat is natuurlijk iets dat niet kan missen in een vrouwenkledingkast. Een basisjurk maar die je erg leuk kan maken door een leuke stof en mooie afwerking. Ik bedoel daarmee; de stof kan altijd alles “maken of breken”. 

Zowel de stof als het boek zijn verkrijgbaar bij Javro Stoffenmarkt XXL, zij hebben een leestafel vol met de nieuwste boeken en tijdschriften om tijdens het winkelen mooie patronen te kunnen vinden bij de stoffen. Alle patronen in deze boeken verkopen zij los, of in tijdschrift/boekvorm. 

Ik vond een mooie stretch katoen die verkrijgbaar is in meerdere kleuren, maar groen is toch mijn favoriet! Wat ik mooi vind aan deze stof is dat hij wat dikker en steviger is, waardoor de belijningen van deze jurk krachtiger worden! (bij een soepelere stof, zal dit minder zijn). Deze stretch katoen heeft ook nog een glanslaagje, wat ik hem net wat specialer vond maken. 

Het bovenstuk van de jurk heeft een Franse coupe die ik in dit geval doorstikte en een V hals, iets dat ik altijd wel erg chique vindt. Maar mijn favoriete onderdeel van deze jurk is de split, die aan de voorkant zit en schuin wegloopt. 
Om net wat extra’s toe te voegen en te spelen met mijn nieuwe coverlock heb ik getracht dit netjes met mijn coverlock door te stikken. (ook de armen heb ik op deze manier afgewerkt, omdat ik het altijd mooi vindt alles gelijk te houden qua afwerking) 

Ik werkte voor het eerste met deze kwaliteit stretch katoen, ik vond het fijn werken. Eigenlijk hetzelfde als gewoon tricot maar zoals ik eerder al beschreef, is deze jurk dan toch wat steviger. Hierdoor heb je dat de belijningen een erg strakke uitstraling hebben. Doordat er elasticiteit in de stof zit kan je hem ook mooi op maat maken en dit kleedt erg mooi af.
Met gewoon katoen moet je toch meer overwijdte aanhouden om ook nog te kunnen ademen als je gaat zitten, grinnik. 

Hou in de week van 14 december onze social media in de gaten voor de give a way! (klik op foto voor instagram Javro)

Meer lezen?

2 Reacties

Delphine 14 december 2020 - 13:51

Aansluitende jurken vind ik altijd erg mooi, echt tof deze

Beantwoorden
Girl in Uniform Lieve 15 december 2020 - 05:40

Wat een heerlijke jurk. Ik hou van de kleur, die jou trouwens heel mooi staat.

Beantwoorden

Laat een reactie achter