LMV setje met Javro stoffen

Door Nienke

Zowel de broek als de trui komen uit de La Maison Victor (LMV) gemaakt met stoffen van Javro stoffenmarkt XXL.

Deze bubble wash corduroy (96% katoen en 4% spandex) gehaald bij Javro stoffenmarkt XXL in Epse was uitermate geschikt voor deze broek. Ik gebruikte het Turi patroon uit editie jan-feb 2020 van de La Maison Victor.
Op een woensdagochtend toen ik lekker aan het bladeren was aan de koffietafel bij de Javro viel mijn oog op dit patroon! Eigenlijk draag ik meestal strakke broeken maar deze broek had iets dat mij enthousiast maakte om hem toch te proberen. Naast dat ik helemaal weg ben van corduroy stoffen ben ik ook enthousiast over de stretch die in deze stof zit! (Dit vind ik veel fijner dragen)

Nog nooit eerder had ik een knoopsluiting gemaakt en daarom volgde ik ook maar trouw de aanwijzingen in de LMV, die mij erg goed op weg hielpen! Naast de knoopsluiting en de wijde pijpen zijn ook de kontzakken en de bredere lussen opvallend aan deze broek.
Ik maakte vanwege een smallere taille (dan het patroon), de figuurnaden wel iets groter waardoor hij bovenaan de boord wat strakker kwam te zitten.

Deze winter ben ik nogal fan van de grote, lekker warme truien. Manon eigenaresse van Javro hielp mij met het bedenken van het model trui en welke stof hiervoor geschikt was. Ze kwam met deze gebreide stof aanzetten, Big Knit (80% katoen en 20% polyester) en ik was gelijk verkocht!
Een van de redenen waarom Javro behoort tot mijn favoriete stoffenwinkels is dus deze service. Het meedenken met de klant, luisteren naar de wensen en de juiste kennis in pacht hebben om je van de goede adviezen te voorzien! Hier heb ik wel een stukje rijden voor over.

Voor deze trui gebruikte ik het patroon Charlene uit editie sept-okt 2018, LMV en maar liefst 5 naalden! De stof is heerlijk warm, lekker dik maar door het rimpelen werd de stof zo dik dat mijn naalden het niet aankonden.
Dan denk je toch een ezel stoot zich niet drie keer aan dezelfde steen??!! Bij de eerste naald dacht ik; “botte naald”, bij de tweede naald dacht ik; “hmmm.. laat ik een andere naald gebruiken”.. Bij het locken de volgende dag ben ik vergeten dat ik andere naalden heb gebruikt en hoppa weer twee naalden lichter. Achja, domme fout van mezelf een leer voor de volgende keer. De naalden geschikt voor deze dikkere stoffen ging er met gemak doorheen en heeft geen gebroken naalden meer opgeleverd!

Erg enthousiast ben ik aan dit setje kleding begonnen en nog steeds ben ik erg enthousiast over zowel de broek als de trui. Echter twijfel ik nu bij het totaal beeld of ik deze combinatie nu de mooiste vindt?! Daarom laat ik jullie nog een paar opties zien, dit is namelijk enorm smaak afhankelijk.

(waar ik nu achter kwam is dat ik persoonlijk hou van een combinatie van strak wijdt, niet twee keer wijdt)

Deze broek is echt magnifiek! Ik ben er echt erg blij mee!

Maar die trui?! Is die niet ook gewoon geweldig??!!.. Ik hou der van..

Als afsluiting van deze blog kan ik niks anders zeggen dat ik tevreden ben over dit setje kleding. Ik vindt het leuk om de diversiteit te laten zien, op welke manieren ik het zou dragen om jullie wellicht te inspireren.

Naast dat ik jullie in deze blog wil inspireren met mijn gemaakte kleding, wil ik dit keer ook kort stil staan bij de winkel waar ik zo enthousiast over ben en veel inspiratie heb opgedaan voor deze blog!

Javro stoffenmarkt zit aan de A1, afslag Deventer. Een goed bereikbare winkel met gratis parkeerplekken. Ik vond deze winkel op weg naar mijn ouders die in een dorp ernaast wonen. Ze zijn in september 2017 verhuisd van de binnenstad Deventer naar deze beter bereikbare en grote locatie.
Javro staat voor Jan Vroklage, dit is de opa van Manon. Javro is inmiddels al drie generaties lang in de familie! Opa en oma zijn begonnen met een rokkenfabriek in Deventer en toen deze ging sluiten verkochten ze de overige stoffen in de kantine. Dit liep zo goed dat het idee kwam om een stoffenwinkel te beginnen. Wat een leuk feitje om te weten!
Naast een hele grote winkel in Epse zijn er ook nog drie vestigingen in Duitsland.

Meer lezen?

Laat een reactie achter