Linnentuniek van it’sAfits 1105, van Javro

Door Nienke

Ik maakte deze jurk van een prachtige linnen gevonden bij Javro stoffenmarkt XXL! Het patroon dat ik gebruikte is ook daar verkrijgbaar, it’sAfits 1105.

Soms loop je tegen een stof aan die je niet meer uit je hoofd kan zetten, dat gebeurde mij met deze prachtige linnen. De vorige keer dat ik bij de Javro was ging ik voor een stofje voor een broek en blouse, https://nieniesewing.com/burda-setje-voor-het-voorjaar/
Echter liep ik daar tegen deze stof aan en kreeg hem niet meer uit mijn hoofd. Hetzelfde geldt voor dit patroon overigens, ik heb echt al heel lang in mijn hoofd dat ik zo’n soort jurk/tuniek wilde maken maar ik vond nog niet het juiste patroon en omdat ik vele patronen net te lomp vond. 

Inmiddels leer ik de maten van it’sAfits goed kennen en toen ik zag dat zij een dubbel patroon hadden, zodat ik kon twinnen met Mannon en toen was ik verkocht! Ik appte met de Javro of ze deze stof en patrooncombinatie voor mij apart wilden leggen en zelf matchen ze er het garen en deze geweldige knopen erbij! Ik hou van een leuke knoop als detail! 

Vroeger was ik eigenlijk helemaal geen fan van linnen, ik vond het stug en jeuken. Maar nu ik de diverse kwaliteiten van linnen leer kennen ben ik helemaal om. Ik heb de afgelopen tijd en veel met linnen gewerkt, was het jullie al opgevallen? *grinnik.
Sommige stoffen lijken al helemaal geen linnen meer en ik heb zelfs een linnen tricot meegenomen op uit te testen! (Kende ik ook nog niet, verdiep me pas sinds kort ook in de diversiteit van de stofkwaliteiten) Nu dus ook linnen broderie, mijn twee “guilty pleasure” samen! Ja, want voor degene die het nog niet op was gevallen, ik hou ook van broderie *grinnik. 

Eigenlijk was het patroon vrij makkelijk te verwerken en had ik hem heel snel in elkaar. Op de laatste strook stof na, ik had er namelijk geen rekening mee gehouden dat de stofbreedte van broderie stoffen vaak smaller is dan 1.40m, dit omdat het borduurwerk niet geheel tot de zijkant loopt. Hierdoor moest ik nog even wat extra stof bijhalen en heb ik door een rekenfoutje een naad moeten toevoegen. Gelukkig valt deze niet extreem op door goed plat te persen en in de rimpels van de plooi te verwerken. De strook moest namelijk aan de stofvouw maar doordat hij breder was dan de stofbreedte moest ik hem toch over de lengte uitsnijden. Echter vergat ik dat je dan de strook dubbel moet doen, omdat je geen vouw hebt.. (Dommie, zou mijn dochter zeggen *grinnik)

Mijn dochter begint echt een heerlijke tuttebel te worden, altijd wil ze graag dezelfde kleding of stof als mama. En als mama weer gaat naaien vraagt ze; “mama ga je voor mij of voor jezelf naaien?” (Zo erg dat ik bijna niet eens meer mama durf te zeggen *grinnik) 
Deze stof vond ik ook echt perfect bij haar passen, met haar mooie blonde haren en haar slanke lange lichaampje. Hij staat haar geweldig.  Ze vindt het echt heel leuk om te twinnen, dus helemaal happy met haar jurkje! 

Dit patroon is dus een dubbelpack, er zit een kinder en een vrouwen versie in. Kinderen begint bij 92. Doordat Mannon wat smaller is maar wel lang, heb ik maat 92 gepakt maar met lengte 104 in stroken. Ook zit er nog een tas patroon bij de 1105 in, maar deze heb ik niet gebruikt. Wie weet in de toekomst. 
Ook de stof is met diverse borduurwerken te krijgen bij Javro Stoffenmarkt, waar je vanaf deze week weer zonder afspraak naar binnen kunt! Yesssss…! 

Meer lezen?

Laat een reactie achter