La Maison Victor, editie 3 – 2020

Door Nienke

Met dit setje kleding sta ik in het tijdschrift La Maison Victor, april 2020. Ik gebruikte hiervoor stof van de Lappenkraam.

Dit jaar heb ik mezelf voorgenomen alles wat ik zelf kan maken, zelf te maken en niet te kopen. Op deze wijze bespaar ik geld en hoop ik eind dit jaar een coverlock te kunnen kopen. Afgelopen jaar liep ik ertegenaan dat ik geen luchtige, doch nette kleding had voor naar het werk. Bij ons is het enorm warm binnen maar zijn er wel een aantal kledingvoorschriften waar we ons aan dienen te houden. Toen ik het patroon van deze broek voorbij zag komen, dacht ik gelijk… “oohh deze broek is perfect geschikt voor een linnen stofje, heerlijk voor naar het werk”. Dus ik werkte alvast vooruit..

Uiteindelijk is het zo’n zomers setje geworden dat ik eigenlijk meer denk aan zon, zee, strand dan aan het werk. *Grinnik.

De stoffen kreeg ik gesponsord van de Lappenkraam, waar ik ook voor blog. De lappenkraam
Ik zocht op hun site naar deze linnen stof, die ik al had gezien tijdens mijn bezoek aan de winkel. Echter kon ik lastig zien welke stof erop gecombineerd kon worden, zodat het een mooi passend setje werd. Ik stuurde een bericht en Rob en Morena (eigenaren) gingen gelijk de winkel in om met mij mee te kijken! Uiteindelijk stuurde ze de diverse stofjes om uit te proberen.
Het topje heb ik zelf getekend, elke top heeft een ander mouwtje. zoals je kan zien op de foto’s.
Over de mouw van het gele shirt heb ik eerder al eens een tutorial geschreven, tutorial

De broek nam ik bij de voorpanden 4 cm in. Dit deed ik vooraf op het patroon, bij het recht van draad vouwde ik het blad aan elke kant 2 cm naar binnen waardoor ik op 4 cm in totaal kwam, per pijp. Hierdoor moest ik echter wel de plooi verleggen, maar door de oude versie eerst na te meten was dit niet heel lastig.
Eigenlijk ontstond dit uit nood omdat ik net te weinig stof had (eigen schuld, verkeerd doorgegeven) maar uiteindelijk vond ik dit ook wel nodig. De broek is wijdt genoeg en anders had ik hem sowieso niet gepast, was hij van mijn billen gezakt *Grinnik.

Aan de achterkant van de broek nam ik ook bij de figuurnaden nog een cm in, bij elke naad. hierdoor sloot hij beter aan en kreeg ik net iets meer accent bij de billen.

Verder paste ik de boord van de broek aan, ik maakte een boord op vorm in plaats van recht. Dit omdat ik vindt dat hij dan beter aansluit in de taille. Ik heb bij een rechte boord altijd dat hij in mijn taille open gaat staan, met name achter bij mijn rug krijg ik dan een “bouwvakkers decolleté”.

Ik ben echt tevreden met het resultaat! Ik zou hem dragen op vakantie maar ook zeker wel naar het werk, dat brengt wat vrolijkheid met zich mee *Grinnik.
Omdat ik eigenwijs ben geweest, de broek iets naar mijn smaak aan te passen wil niet zeggen dat het geen mooi patroon is, in tegendeel.. Ik ben enorm enthousiast over dit patroon, echt heel makkelijk te maken . (zelf heb ik niet eens de beschrijving gelezen maar alleen de foto’s gecheckt hoe de plooi gelegd werd, even ter controle).

Meer lezen?

4 Reacties

Girl in Uniform Lieve 16 april 2020 - 07:26

Supermooie outfits, ik ben een beetje gezond jaloers, want ik moet dringend ook zo’n luchtige lange broek maken. Daar droom ik al jaren van, maar ik durf er niet mee aan de slag uit angst er een beetje te fleurig bij te lopen…

Beantwoorden
Nienke 16 april 2020 - 17:45

Ik zeg gewoon doen! Staat je vast hartstikke leuk! Daarom heb ik het gecombineerd met vrij basic shirt.

Beantwoorden
Vanderroost kathleen 2 mei 2020 - 06:37

Hallo … is het patroon van het blousje ook uit de viktor en welke kwaliteit gebruik je daarvoor ?

Beantwoorden
Nienke 2 mei 2020 - 07:37

Hi,

Het shirt heb ik zelf getekend 🙂 In Tutorial vind je de uitleg over hoe je dit zelf zou kunnen doen. Ik heb hier een punta di roma voor gebruikt.

Beantwoorden

Laat een reactie achter