Kimono of ochtendjas?

Door Nienke

Dit nieuwe patroon van It’safits (1124) kan je op verschillende manieren stylen/maken waardoor het zowel als kimono of ochtendjas gedragen wordt.

Deze versie is gemaakt van Mousseline stof, vergelijkbaar met een soort hydrofiel alleen dan wat zachter. Heerlijk voor een ochtendjas versie, of wanneer je van het strand of uit het zwembad komt als een omslag vest. Ik maakte hier de korte versie maar het patroon heeft ook en lange versie die tot je enkels komt!
Ik maakte een korte versie want dan had ik ook genoeg stof voor een kinderversie, Mannon haar lievelingskleur is geel dus hier kwam ik niet onderuit.

Bij de kinderversie maakte ik geen zakken maar wel een capuchon, allemaal opties bij het patroon. Want ja dat lees je goed, het patroon is dus vanaf maat 92 t/m volwassen maat! En ik zeg volwassen omdat het unisex is! Dit kan namelijk ook heel prima voor mannen, een ochtendjas voor mannen. Dit zou Jacqueline van It’safits zelf laten zien, ik krijg Martijn niet in een ochtendjas *grinnik.

Ik denk dat ik hem het meest ga dragen als een zwembad jas, Mannon en ik zijn namelijk gek op zwemmen maar een vestje of iets als je uit het water komt vind ik dan echt heerlijk (vooral in Nederland) Door de stof is dit ideaal want je wordt gelijk “afgedroogd”. Voor Mannon gebruik ik hem ook voor na het douchen!
Ik merkte dat ik dit echt miste op vakantie, dus ook al is het bijna het einde van het zomerseizoen, zwembad kan altijd en anders, volgend jaar weer een jaar *grinnik. Ik ben toch altijd te laat met voor het seizoen naaien door veel te veel ideeën en plannen. Herkenbaar?

Maar zoals ik vaker noem in mijn blogs en op Instagram, stof kan iets maken of breken. Want wanneer je dit patroon in een ander stofje maakt, zoals op de foto hierboven. Een doorzichtig dun stofje, viscose/polyester, dan wordt het echt een kimono, wat je als een los vallend vest kan dragen. Door de aangezette band krijg je net weer een ander effect, niet zo doorsnede.

Dit patroon (1124) heeft dus vele opties!! Ik ben enthousiast, daar hou ik wel van! Dit patroon is vanaf 14 augustus 2021 te verkrijgen via de webshop van It’safits. Daarnaast heeft Jacqueline ook weer een video tutorial toegevoegd, die ze tegenwoordig bij alle nieuwe patronen maakt zodat iedereen het kan! (ter info, sommige oudere patronen heeft zo ook gefilmd of verzoek van leden in haar Facebookgroep. Je kan dit vinden op YouTube)

Meer lezen?

1 Reactie

Delphine 13 augustus 2021 - 19:01

drie heel mooie stukken!
Ik ben ook niet zo goed in vooruit naaien, zoveel ideetjes en dan merk ik pas als er een hittegolf is dat ik nog top zomer kledij tekort kom (nu ja dit jaar kom ik dus niet te kort 😉 )

Beantwoorden

Laat een reactie achter