Jumpsuit Cali

Door Nienke

Deze jumpsuit komt uit de Stitched by you nummer 11, en heet Cali. De stof die ik gebruikte is van de Javro Stoffenmarkt.

Toen ik dit stofje zag was ik direct verliefd! Volgens mij ben ik nog nooit zo snel geslaagd voor een stofje! Vaak zoek ik eerst het patroon en daar de stof bij, omdat ik wat gerichter probeer in te kopen. Echter toen ik deze stof zag moest ik mijn plan omgooien en besloot ik een patroon bij deze stof te zoeken!
Ik kwam uit bij de Stitched by you, nummer 11, de Cali jumpmsuit. Ze hadden ook keuze uit een jurk, waarbij de bovenkant hetzelfde is als de jumpsuit maar in plaats van pijpen eronder heeft dat patroon een rok gedeelte. Ik ben meer van de broeken en jumpsuits dus koos voor deze!

Ik kreeg er helemaal een “cowboy feeling” bij. Ik had nog van die cowboys boot en regelde er een hoed bij voor de foto’s. Echte helemaal gaaf geworden, al zeg ik het zelf. Maar in het “openbaar” zou ik het niet met hoed dragen hoor 😉

Het stofje is een viscose kwaliteit, maar wel een bijzondere. Hij is heel zacht, soepel en fijn te verwerken. De structuur van de stof is iets anders dan ik gewend ben, want als je er met de neus bovenop staat zie je een beetje van die jeans strepen zoals je bij spijkerstof de draadrichting over het algemeen duidelijker kan zien. Dat kan bij deze viscose ook, waardoor het mij in elk geval aansprak! Tevens is de zachtheid van de stof ook anders dan ik gewend bent van de standaard viscose. Heerlijk!

Ik volgde het patroon, maar moet eerlijk zeggen dat ik wel vindt dat je al wat naaikennis moet hebben wil je met dit blad kunnen werken. De uitleg is wat summier vergeleken bij andere bladen die dit soms weer heel erg uitgebreid uitleggen.
Wat ik wel positief vond is dat ze sinds 2020 zelfstandige zijn geworden en geen herhaling of samenvatting meer zijn van de Knipmode patronen. En de stijl de ze nu hebben spreekt mij erg aan! Ik zal er zeker meer uit gaan maken! Ik heb het blad nog niet bij de boekhandel gevonden, maar bij de Javro kan je deze ook in de winkel verkrijgen!

Ik zette de diverse patroon onderdelen zo inelkaar maar maakte een kleine fout bij de rits. Die ik uit gewoonte achterin dacht te plaatsen maar dit moest voorin! De rits komt dus tussen je borsten, maar met een blinde rits zie je dit niet. Erg grappig dat je alleen de ritssluiting daar dan wel terugziet. (als de strik er niet overheen valt)

Ik maakte er in plaats van een standaard ceintuur met knoop een riempje bij met een gesp. Ik haalde de pen van de gesp eraf zodat ik de ceintuur er wel lekker nonchalant doorheen kon lussen. Iets dat ik wel vond passen bij de strik, die overigens makkelijker te maken was dan ik verwachtte!
Echter is dat nog wel mijn enige twijfel bij dit kledingstuk, toen ik hem nog niet helemaal gestyled had maar hem paste tijdens het maken kreeg ik er gelijk een “clownish” idee bij. Helemaal met mijn krullenkoppie erboven. Maar bij dit totaal plaatje zie ik dan weer helemaal niet terug.

Ik denk dat deze jumpsuit vaak gedragen gaat worden, maar voor nu kan je hem eerst vinden in de winkel van Javro Stoffenmarkt, waar mijn kleding altijd komt te hangen als de blog online komt. (vaak een maandje of twee).
Mocht je er zijn, maak dan even een leuke foto met mijn kleding en tagg mij vooral! Ik vind het erg leuk om te horen en zien dat mensen dit ook bekijken. Ik hoor dit wel vaak terug, maar krijg dit natuurlijk zelf niet fysiek mee. Op deze manier kan ik een beetje meegenieten, hihi.

Meer lezen?

1 Reactie

Twinnen is winnen met SBY – NieNieSewing 19 februari 2021 - 19:16

[…] tijdje geleden raakte ik met de dames van SBY aan de klets naar aanleiding van mijn blog over de Cali Jumpsuit. Naar aanleiding van deze blog heb ik gesproken met Trui en Silke, de kartrekkers van het blad . Ik […]

Beantwoorden

Laat een reactie achter