It’s a fits Blousejurk, Javro

Door Nienke

Deze blousejurk van It’s a Fits, maakte ik van een viscose stof gevonden bij Javro stoffenmarkt XXL in Epse.

De afgelopen 3 maand heb ik elke eerste woensdag van de maand een blog voor Javro Stoffenmarkt XXL gepost. De inspiratie voor deze blog haal ik uit de boeken op de koffie/thee tafel bij Javro maar ook op social media. Manon eigenaresse van Javro komt ook altijd met enorm leuke ideeën en deze keer moet ik de eer volledig aan haar geven! Ze krijgt veel vraag vanuit klanten over blouse jurken, een patroon dat eigenlijk altijd wel hip blijft. Ik vond het super leuk hierbij aan te sluiten en mijn eigen draai eraan te geven.

Wat je op het moment enorm veel ziet is dat vintage weer het nieuwe modebeeld is, 2020 vintage. Of ik zie het gewoon veel omdat ik zelf eigenlijk gewoon helemaal weg ben van vintage *grinnik. Bij de Javro kan ik dan echt heerlijk mijn gang gaan, genoeg “vintage” stoffen die in combinatie met het juiste model echt enorm leuk worden! (ja ja, lees hier, er staat nog meer op de planning. Ik heb nog een voorraadje *grinnik)

Het patroon dat ik gebruikte was It’s a Fits 1111, deze is net als de stof verkrijgbaar bij Javro. Dit zijn losse patronen. Voor mij, de eerste keer dat ik werkte met deze patroonontwerper, wat ik weer een leuke uitdaging vond. Elke patroon ontwerper hanteert toch een net iets andere maatvoering en werkwijze.
Bij It’s a Fits kwam (voor het eerst) de maattabel helemaal overeen met mijn maatvoering, hiermee bedoel ik dat ik voor het eerst niet tussen twee maten in viel. Ik heb qua maatvoering dus (voor het eerst) niks aangepast en hij zit perfect! Dus ben ik enthousiast?? JA! (niet dat ik er een hekel aan heb patronen te vermaken, maar dit is toch dit ook wel een keertje lekker)

Wat ik wel heb aangepast is dat ik de schouderpas over dwars op de stof heb gelegd, waardoor deze strepen dus horizontaal vallen, waar de rest verticaal valt. Bewust heb ik ervoor gekozen dit in de kraag door te laten lopen. Dit geldt hetzelfde voor de manchetten.
Naast dat dit een leuk idee was kwam het qua stoflegging ook goed uit, want ik had net krap genoeg aan de (aangegeven) hoeveelheid stof. Waar ik veel ervaar bij andere merken is dat ik altijd toch nog veel reststof heb, had ik bij dit patroon absoluut niet. Ik had de hoeveelheid stof voor maat 42, uiteindelijk besloot ik maat 40 te maken en heb ik amper tot eigenlijk niks aan stof over. (rekening houdend met krimp) Nu ben ik erg nieuwsgierig of er mensen zijn die al vaker met It’s a Fit hebben gewerkt en wat hun ervaring is?! Ik zou het leuk vinden hier iets over te lezen.

Een aantal van mijn volgers heeft het misschien gezien, maar in de story’s van mijn Instagram (deze zal ik even vastzetten) heb ik een stukje vertelt tijdens het maakproces van deze jurk! Ik wil dit vaker gaan doen, want ik kreeg hier enorm leuke reacties op! Wat niet wil zeggen dat deze informatie ontbreekt in deze blog, maar wellicht vinden jullie het leuk om ook op deze wijze betrokken te zijn bij mijn reis tijdens het maken van de kleding.

En zal ik niet mezelf zijn als ik niet afsluit met een gekke foto?? (dat zijn we inmiddels allemaal wel gewend toch *grinnik

Meer lezen?

6 Reacties

Carla 2 april 2020 - 06:43

Hoi had je veel stof nodig voor deze jurk? En is er ook een webshop van deze stoffenzaak?
Gr carla

Beantwoorden
Nienke 2 april 2020 - 17:32

Hi Carla,
Ik vond de hoeveelheid wel meevallen, 2,75 m. In mijn handige links vind je een link naar hun Instagram, middels een privé bericht nemen ze bestellingen aan.

Beantwoorden
Carla 24 mei 2020 - 14:51

Hoe kom ik bij storys in Instagram?

Beantwoorden
Nienke 25 mei 2020 - 07:47

Hi Carla,

Volg je mij op instagram? Dan zijn het die bolletjes bovenaan.
Als je naar mijn instagram profiel gaat heb ik bolletjes met Highlights en als je op mijn bolletje met profiel foto klikt zie je de laatste 24 uur

Beantwoorden
Jacqueline van der fits 8 april 2020 - 10:06

Hi Nienke,
Wat een leuk en enthousiast verhaal over ‘mijn’ jurk 1111:) Thanks!

groet Jacqueline van der Fits

Beantwoorden
Nienke 9 april 2020 - 18:23

Dankje Jacqueline! Wat een eer dat je reageert 🙂

Beantwoorden

Laat een reactie achter