Isaac shirt, LMV

Door Nienke

Dit Isaac shirt is herkenbaar aan de tweedeling van het patroon. Helaas zat hier een fout in waardoor ik het patroon moest aanpassen

Mijn man (Martijn) is altijd erg enthousiast over de dingen die ik voor mezelf maak en hij is zelf ook erg ijdel. Hij heeft misschien wel meer kleding in de kast dan mij, dat terwijl hij 5 dagen in de week zijn werkkleding aan heeft, dit tel ik dan niet eens mee.
Hetgeen waar hij altijd tegenaan loopt is dat wanneer hij hippe T-shirts koopt bij de welbekende modezaken, de shirts te kort zijn of heel snel kort worden. Ik ging daarom op zoek naar een patroon van een goed zittend shirt. La Maison Victor heeft een mannenspecial (2017-2018) en in deze special heb ik het patroon Isaac gevonden. (deze is er ook in kinderversie, als je wil twinnen)

Ik maakte dit shirt in een mooie stof, die Martijn zelf uitzocht. Dat zelf uitzoeken… pfff, dat kan een hele blog apart over schrijven. Hoe creatief hij is met verbouwen en klussen, het zoeken van oplossingen en het zien van de diverse mogelijkheden waar ik deze absoluut niet zie, kon hij dit bij het uitzoeken van stof absoluut niet. Hij kon zich niet indenken hoe het resultaat zou worden als je onder en boven een ander stofje gebruikt. Dat was best lastig

Ik heb dit patroon vooraf niet gecontroleerd maar gewoon een M getekend omdat dit overeen kwam met de genomen maten. Echter bleek er een fout in het patroon te zitten, waardoor Martijn het shirt niet paste. Het bovenstuk zat te strak om zijn lichaam en de mouwen kropen te diep in zijn oksels. Samen met de juf van naailes hebben ik onder de oksels een driehoekje in het shirt gezet om hem te verwijden en hebben we de mouwen aangepast. Ik vond het zonde dit shirt niet aan te passen en weg te gooien, want Martijn had een dure stofsmaak. (helaas moest ik voor de mouwen wel extra stof bijkopen)

Ik liet het er echter niet bij zitten, want bij zijn buik zat het echt heel netjes. Toen ik de patroondelen nogmaals controleerde kwam ik erachter dat het boven pand en onderpand niet mooi op elkaar aansloten. Ik pakte het radarblad erbij en controleerde of ik wel het juiste boven pand had getekend, dit had ik. Om nogmaals een goed zittend shirt te maken, besloot ik een maat groter te pakken. Echter kwam ik erop deze wijze achter dat de maten van het boven pand niet klopte. Deze moest je een maat groter nemen!!
Wanneer je onder M hebt getekend, sloot het boven pand in maat L juist op het onderpand aan waar dit bij de M versie niet het geval was. De mouwen klopte wel weer, ik kon gewoon maat M aanhouden voor de mouwen! Conclusie: boven pand maten op het radarblad kloppen niet, je moet een maat groter tekenen om de juiste delen bij elkaar te krijgen.

De aanhouder wint en ik maakte een tweede zeer mooi passend shirt! (ik maakte het boven pand er dit keer met een stretch steek aan om nog iets meer speling te creëren wanneer dit net te krap zou zijn, maar dit was achteraf niet nodig.)

Meer lezen?

Laat een reactie achter