Impuls aankoop verwerkt tot jurk

Door Nienke

Deze Knipmode jurk is gemaakt van een impuls aankoop, ik kon de coupons weer eens niet weerstaan.

Dit is voor mij de eerste keer dat ik een challange mee doe. Ik ben toegevoegd aan de groep
Let sti(c)k together, die gezamenlijk onderwerpen en uitdagingen bedenken om lekker bezig te blijven achter de naaimachine (en op de blog).
We konden stemmen op de diverse onderwerpen maar de winnaar was impulsaankoop, hier had ik zelf ook opgestemd omdat ik hier wel genoeg van in de kast heb liggen! Vooral in mijn beginjaren van naaien kocht ik alles wat maar goedkoop was, zonder goed na te denken of ik het wel ging gebruiken. *zucht. 
Ik kocht deze stof op de allereerste markt waar ik met een vriendin naartoe ging, mijn allereerste stoffenspektakel. Dit was één van de couponnetjes die ik kocht bij een aanbiedingskraam 2 couponnen voor 10 euro. Ik kocht er uiteraard 4, *grinnik.

Zoals je ziet is er niks mis met de stof, alleen dat hij van een andere stofsoort is dan ik regulier gebruik. Deze stof hield ik 4 jaar in mijn kast omdat ik hem wel echt mooi vond, alleen geen idee had wat ik ermee kon en wilde maken. Ik heb altijd een jurk voor ogen gehad, maar met een lengte van 1.50 meter heb je niet extreem veel opties. Een patroon moet van mij wel altijd iets aparts hebben, iets niet standaards *glimlach. 

Ik heb enorm veel plezier beleeft aan het maken van deze jurk uit de Knipmode november 2017. Ik selecteerde deze jurk op het feit dat hij een opstaande hals had en een mooie figuurnaad bij de taille. Tevens was er voor dit model 1.55 nodig maar dit redde ik met netjes en zuinig op de stof leggen, ik hoefde de jurk niet eens in te korten wat anders ook nog een optie geweest.
Het kapmouwtje was me niet eens opgevallen met de selectie van het patroon maar vind ik uiteindelijk de leukste “touch” aan de jurk, dit ga ik zeker vaker doen.

Het moeilijkste van deze jurk vond ik de hals. Hij is opstaand en dit heb ik verwerkt met een beleg, maar ik durf de naden niet in te knippen omdat ik bang ben dat ik teveel of te ver knip. Maar om mooie hoeken te krijgen of rondingen moet de naad écht ingeknipt worden.  Naast de opstaande hals zit een figuurnaad voor het toelopen van de opstaande boord. 

Heb ik al benoemd dat ik enorm veel plezier heb beleefd aan het maken van deze jurk??!! *hihi, mega enthousiast. Deze stof had anders nog vier jaar in mijn kast gelegen als ik deze challenge niet had meegedaan maar nu heb ik een te gave jurk. *al zeg ik het zelf, glimlach. 
Nieuwsgierig wat de andere dames van Let(s)tick together hebben gemaakt? Klik dan op onderstaande link.

Sewing á la Carte AdivastyleNathalie’s Naaisels, BlogliesjeWoohoo by Davina TwoowlettesKreATRIENMiel de FleurGezien bij JustineJust DelphineGirls in uniformOOYAmade,

Meer lezen?

Laat een reactie achter