Imme

Door Nienke

Dit heerlijke jurkjes patroon Imme met een versie voor smallere kinderen maakte ik voor mijn nichtje en dochter.

Zowel mijn nichtje als dochter zijn beiden erg smal en lang. De kleding is altijd te kort of te wijdt.
Ik had hier nog geen goed patroon voor gevonden, vaak teken ik de omvang een maat kleiner en verleng hem dan tot de juiste lengte maat. Totdat een vriendin mij attendeerde op het patroon Imme.
Een patroon die een reguliere versie heeft en een smalle versie, een “strak” model in plaats van losjes en wijdt. Iets dat voor deze kleine meisjes natuurlijk veel mooier staat, hoe wijder het kledingstuk valt hoe smaller ze lijken.

Ik maakte voor mijn nichtje maat 116, smal en voor mijn dochter maat 86 smal. beide versies zitten bij de omvang geweldig! Echter heb ik maat 86 voor mijn dochter nog verlengt met een boordje, hij was net te kort met de luier en ze groeit zo hard.. Ik heb geen zin over twee weken weer een nieuwe jurk te maken omdat deze alweer te kort is.. *Grinnik

Een aantal reviews geven aan dat er tussen de smalle en reguliere versie weinig verschil zit, dit zal ik bij de volgende maat eens proberen. Hier heb ik niet opgelet en ook niet nagekeken omdat eigenlijk de smalle versie mooi valt in deze twee gevallen.
De vriendin die mij attendeerde op dit patroon vond hem ook net wat kort, maar ook zij maakt de kleine maten. Wellicht is dit alleen bij de kleine maten het geval.
Ook vond zij de hals wat diep uitgesneden maar zelf vind ik dit perfect omdat je nu geen knopen op de schouders hoeft te maken. Zelf vind ik de hals overigens ook erg mooi vallen….
Zo zie je maar weer… Iedereen heeft een eigen mening en elk lichaam is anders, het kan nooit perfect zijn voor iedereen!

Ik ben zelf erg enthousiast over dit patroon. Hij is simpel, snel en kleed enorm mooi. Een leuk stofje kan altijd het verschil maken. Je kan ook leuk color blocken.
Dit zijn versies met “standaard” mouwen maar het patroon is er ook met een raglan mouw. Deze moet ik nog uitproberen.

Ik vind dit echt een ideaal patroon om lekker je restjes mee weg te werken! Snel simpel en mooi, niet veel stof nodig omdat hij lekker basic is.
Al moet ik zeggen, het zwart bedrukte stofje had ik puur voor mijn dochter gekocht maar deze vind ik zo leuk dat ik er toch een stuk bij heb gekocht om een jurk voor mezelf te maken! *hihihi, bloos
Hou mijn social media in de gaten, dan zie je hem vanzelf langskomen…

Meer lezen?

2 Reacties

Martina 2 mei 2021 - 11:20

Wat een prachtig jurkje! Heb je daar een patroon van of is dat “geheim”? Onze kleindochter heeft maat 98/104.
Mooie zondag,
Groet van martina

Beantwoorden
Nienke 3 mei 2021 - 10:40

Hi Martina,
Het is een betaald patroon dat ik van internet downloaden al ruim een jaar geleden. Ik zou als ik jou was even zoeken op Imme, zo heet het patroon 🙂

Beantwoorden

Laat een reactie achter