Hoodie dress, My Image

Door Nienke

Mijn eerste jurk uit de My Image, met wat kleine aanpassingen om wat meer taille te creëren.

Dit geweldige patroon is te vinden in de My Image herfst/winter special 2018, Tunic M1875. De stof heb ik voor €17,60 gekocht op het stoffenspektakel. Het boordstofje kocht ik op de markt in Wageningen voor €1,00 per meter.

Ik ben helemaal fan van dit soort sweaterdresses, maar vaak kleden ze niet mooi af. Er zit geen taille in en hierdoor lijkt het bij mijn figuur net een “hobbezak” *Grinnik. Ook in dit patroon zit geen taille, maar ik leerde op les hoe ik dit erin moest tekenen. 
Ik heb een zandloper figuur, brede schouders, brede heupen en in verhouding smalle taille. Overal lees je dat dit het ideale figuur is bij welke kledingmaat dan ook.. Nou ik kan het tegendeel bewijzen.blog *Giechel.. In mijn geval moest er bij de taille rond de 18 cm ingenomen worden.
Ik leerde op les dat je aan de zijpanden maar 3cm kan innemen om het model van het kledingstuk te behouden. Dit doe je door de taille lijn te pakken (20cm gemeten vanaf de oksel), vanuit de zijnaden 3cm meten en naar de oksel en de heup een schuine lijn trekken. Omdat dit maar 6cm is en ik nog 12cm ergens anders weg moet halen, heb ik figuurnaden getekend. Je neemt het midden van je pand en verdeeld dit in 2 stukken. Dit doe je nogmaals met de 2 stukken, zodat je een beginpunt hebt voor je figuurnaden. Aan beide kanten ga je 1.5cm opzij en vanuit het midden ga je 12cm omhoog en 14cm naar beneden. Wanneer je lijnen trekt, krijg je een langwerpig raamfiguur en dit is je figuurnaad. Wanneer je dit alleen aan de achterkant doet heb je aan de voorkant minder model. 
In min geval deed ik het bij beide panden, zowel voor al achter. 

In de eerste instantie kwam dit niet mooi uit met de zak, maar de zak werd in verhouding nu ook wel erg groot. Dus ik heb de zak zó ingenomen dat de figuurnaden precies weglopen op de hoek van de zak. Ik heb geen 12cm hoogte aangehouden maar de figuurnaad iets doorgetrokken tot mijn buste hoogte, dit vond ik net wat mooier. De lijnen van de zakken en figuurnaden lopen zo mooi door, dat als ik niet de handen in de zak zou steken, je niet eens ziet dat er een zak opzit. *Smile

We hadden niet verwacht dat we bij de armen veel moesten innemen, maar dit hebben we achteraf gezien niet netjes gemeten. Echter was het toch te wijdt in verhouding met de rest, waardoor we hier een coupenaad moesten maken. Helaas lopen hierdoor de strepen van de mouwen niet meer gelijk, zoals me wel bij de rest van het kledingstuk is gelukt. *Diepe zucht. 

Alleen aan de achterkant loopt de mouw links (zoals je er nu op kijkt) wel goed door, rechts is ook minder netjes geknipt. Ik heb de stof dubbel geknipt, dit moet ik de volgende keer niet doen, als ik het patroon van de stof wil laten doorlopen! *Leer voor de volgende keer. 

Ik ben super blij met het eindresultaat! Het is echt een heerlijke hoodie dress geworden! Precies zoals ik hem bedacht had en heerlijk warm! Het stofje heeft een bondje van binnen en daarom heb ik de capuchon niet gevoerd. (Wel moet ik er nog even een veter doorheen trekken, oeps)

Ik draag deze hoodie dress super graag, heerlijk om mee op de bank te liggen en helemaal in te kruipen. Maar doordat ik er iets meer figuur in heb gemaakt vind ik hem nu ook netjes genoeg om hem naar het werk te dragen.

Achteraf gezien twijfel ik of ik hem niet beter een maat kleiner had kunnen tekenen omdat hij ook bij de schouders wel erg wijdt zit. Wat is jullie ervaring?? Een maat kleiner tekenen en eventueel verbreden bij de stukken waar nodig, of toch de normale maat tekenen zoals die in de tabellen genoemd wordt (waarbij je rekening houdt met je breedste punt) en verkleinen waar nodig..??

Meer lezen?

Laat een reactie achter