Gingerjeans, RT Stoffenboetiek

Door Nienke

Ik heb zo’n beetje alles al genaaid maar een goede spijkerbroek?? Dat bleef ik toch uitstellen, tot ik deze heerlijke stretch spijkerstof bij RT Stoffenboetiek zag! 

Wie heeft er ook zo’n moeite met het vinden van een goede spijkerbroek in de winkel?? Of ben ik zoveel eisend?!! *grinnik. Ik heb er altijd enorm moeite mee, niets zit goed en je betaalt voor een beetje broek (dat goed zit) snel over de 100 euro, dus ik vind dat je dan wel wat mag eisen! Maar ja, je kan nagaan als je al zo kritisch bent op het kopen van een broek, laat staan het naaien van een broek!! Op ons naaiwerk zijn we toch allemaal kritischer dan in de winkel??! Dan verwachten we toch nog meer kwaliteit?! 

Een jaar lang kocht ik geen kleding, toen ik vertelde op mijn Instagram dat ik alleen een uitzondering had gemaakt voor een spijkerbroek stroomde mijn inbox vol van mensen die zeiden; “Nienke, dat kan je toch zelf, doe het eens zo of gebruik eens dit patroon…” ect.
Het patroon van de Gingerjeans (closet core patterns) werd veel aangeraden dus ik kocht het patroon al eerder. Maar omdat het een skinny model is en stof ook grotendeels bepaald hoe een kledingstuk zit, zocht ik nog wat langer naar een stof! 

Uiteindelijk vond ik er eentje bij RT Stoffenboetiek, zij hadden deze enorm mooie stretch stof, heel donkerblauw of zelfs misschien wel zwart (lastig te zien) hij heeft namelijk een mooie gloed eroverheen omdat hij ook met bruin geweven is. (De binnenkant is bruin) En wat het grappige is, is dat deze stof maar 10 euro per meter is! Dus voor 20 euro aan stof ben je klaar, nog wat garen of iets erbij en dan heb je een hele gave broek voor 25 euro!

*ik probeer hier de stof goed op de foto te krijgen qua kleur, maar dit is erg lastig!

Het is een stevige spijkerstof met een goede kwaliteit stretch! Ik was gelijk verliefd op deze stof, sterker nog ik had praktisch eenzelfde soort broek in de kast (van G-star). Dat ik zou zeggen, dit is echt dezelfde stof! Alleen is dat geen skinny en I love skinny, sowieso moet je er altijd eentje in de basis hebben, toch? *grinnik 
Ze hebben bij RT Stoffenboektiek nog meer keuzes uit spijkerstoffen! Maar hier viel mijn oog gelijk op deze! 

Om een leuk detail toe te voegen, stikte ik de broek helemaal door met topstitch garen van Gutterman. Ik wist echter (nog) niet dat er ook speciale dikke tweelingnaalden zijn voor spijker en topstitchen, waardoor ik alles dubbel heb gestikt! Best een uitdaging want als je zo’n contrast kleur gebruikt zie je alles! En ja, ook ik heb wel een oneffenheden met naaien! Voor degene die mijn story’s hebben gevolgd, dit was een gevecht!! Ik besloot toch nog wat uit te halen om opnieuw te doen, vergat echter dat ik hier niet meer bij kwam met de machine omdat de broek al verder in elkaar zat! Ik heb dit dus uiteindelijk met de hand nog afgewerkt! Achteraf gezien heb ik hier spijt van, de eerste keer was toch echt bijna wel perfect! *zucht..

Ik maakte op de kontzakken een leuk “logo” met N N van Nie Nie, om het een beetje te breken en ook een mooi eigen detail aan toe te voegen! Wat vinden jullie?

Bij de volgende broek moet ik alleen de taille iets aanpassen, deze is te groot. Ik vond het echter niet de moeite om bij deze broek aan te passen omdat een riem prima voldoet. Die draag ik toch sowieso al vaak. Wel heb ik het patroon aangepast dat ik dit de volgende keer wel gelijk goed knip.
Ik kreeg vaak de vraag of ik iets moest aanpassen en voor mij dus de taille, met name de holle rug. Alsnog ga ik hem niet kleiner knippen wanneer ik hem uit een andere stof maak. Zoals ik zojuist al eerder noemde maakt de stof ook een enorm verschil. Ik neem hem dan liever achteraf in dan dat hij te klein is omdat de volgende stof minder rek heeft. 
Tip van de dag *grinnik, hou hier dus altijd rekening mee, beter iets innemen dan dat je stof te kort komt. Ik ga dus alleen de holle rug aanpassen en de zijnaden kan ik later nog aanpassen als hij alsnog te groot blijkt. 

Wie weet binnenkort wel nog een tripje naar RT Stoffenboetiek om te kijken naar nog meer van dit soort pareltjes aan stoffen! Want ik heb de smaak te pakken betreft spijkerbroeken naaien! Het is wat meer werk maar ik kreeg er een enorm voldaan gevoel van! Als jullie nog tips hebben voor zulke goede spijkerbroek patronen (wijde pijp of dergelijke) altijd welkom! 

Meer lezen?

10 Reacties

Sandra 29 augustus 2021 - 07:51

Prachtig gedaan en staat je geweldig… ik waag m3 nooit aan een broek. Maar nu probeer ik het ook maar eens. Ik ga gauw een stofje uitzoeken.

Beantwoorden
Nienke 1 september 2021 - 09:43

Ja zeker een aanrader, ik kreeg er echt een voldaan gevoel van!

Beantwoorden
Ilse (by-ik.blogspot.nl) 30 augustus 2021 - 16:10

Wat een gave spijkerbroek! Leuk met de mooie details. Jouw “logo” op de zak, de kleur van het garen, dubbele stiksels. Leuk!
Ik naai ook vanalles, maar een echte spijkerbroek voor mezelf heb ik nog nooit gemaakt. Het gaat wel kriebelen na het zien van jouw broek 😉

Beantwoorden
Nienke 1 september 2021 - 09:42

Aanrader! Ik zeg doen 😉

Beantwoorden
Mirjam 4 september 2021 - 12:22

Naar aanleiding van jouw enthousiaste post op instagram toch de uitdaging aan gegaanmaar las net het patroon door en in mijn maat gaat de taileband 6 cm groter worden, dat vind ik toch iets te veel, en ik heb ook een hele holle rug dus ik ga gelijk de band aanpassen. Dank je voor de inspiratie!

Beantwoorden
Nienke 6 september 2021 - 07:07

Super leuk te lezen!! Ik heb de taille ook aangepast voor het volgende model (holle rug inderdaad) Maar verder perfect.

Beantwoorden
Delphine 30 augustus 2021 - 18:16

ooh wauw zeg, wat een pareltje. Ik probeerde al enkele keren voor mijn man een broek te maken maar tot nu altijd de verkeerde stof bij het patroon in kwestie gekozen waardoor het of te groot of te klein was. Op naar de volgende dus

Beantwoorden
Nienke 1 september 2021 - 09:42

Ja, stof kan echt het verschil maken! Op naar de volgende! Ben benieuwd, je maakt altijd mooie dingen

Beantwoorden
Suzy 25 januari 2022 - 16:34

Heb mij ook het patroon aangeschaft maar kan alleen niet terugvinden of er reeds naadwaarde werd toegevoegd of niet. Kan jij mij verder helpen?

Beantwoorden
Nienke 25 januari 2022 - 19:43

Oei, nu vraag je me wat. Meestal (9 van de 10x) zit de naadwaarde bij de patronen in (als het niet in een tijdschrift of van een radarblad komt. Vooral patronen uit het buitenland hebben vaak inclusief naadwaarde.

Beantwoorden

Laat een reactie achter