Flora Fibremood met Kunstleer van Javro Stoffenmarkt XXL

Door Nienke

Toen ik voor de linkparty verschillende patronen zag langskomen, koos ik voor de rok maar kwam de Flora op een hele dikke vette 2deplaats. Ik maakte hem van kunstleer verkrijgbaar bij Javro Stoffenmarkt XXL. 

Ik zocht ondanks dat ik het patroon nog niet had een hele mooie kunstleer uit bij Manon van Javro Stoffenmarkt XXL en vroeg haar het magazine na te sturen zodra ze deze in de verkoop kreeg. Dezelfde avond dat ik het tijdschrift ontving begon ik nog met tekenen van het patroon en toen ik donderdag een dagje vrij had naaide ik aan 1 stuk door deze fantastische jurk. 

Ik werkte al eerder met kunstleer maar had hier nog geen enorme successen mee geboekt. Deze keer keek Manon met mij mee en adviseerde deze nieuwe versie kunstleer die soepel valt en ook wat rek heeft. Het naait als een soort tricot alleen dan van kunstleer! Dus ik besloot toch nog een poging te wagen omdat ik kunstleer wel echt heel mooi vindt. 
Manon had gelijk, deze kwaliteit kunstleer naaide heel fijn en soepel. Het enige wanneer hij wat moeizamer onder de machine doorging was wanneer het rode onderop lag, dus de toplaag, dit is iets stroever dan de rest en moest ik een stukje helpen (met name bij mijn locker, op de naaimachine gebruikte ik boven transport) 

Ik maakte het nog iets moeilijker door ook top stitch toe te voegen, iets dat eventuele fouten nog zichtbaarder maakt maar ook dit lukte heel goed. (nadat ik wat extra ondersteuning kreeg van Niessennaaimachines. Ik gebruikte geen leernaald maar een stretchnaald omdat voor kunstleer anders de gaten veel te groot worden. Ook gebruikte ik een rechte stikplaat, zodat het draad minder makkelijk vast kon lopen aan de onderkant doordat de stof in het grotere gat wordt meegetrokken bijvoorbeeld. Verder gebruikte is de grootste stikwijdte/breedte van 5.

Wel liet ik de zakken op het rokgedeelte weg omdat ik dit niet meer aandurfde, de rest was zo goed gelukt dat ik niet wilde dat het bij het laatste stukje nog fout zou gaan. Ik zou deze zakken sowieso niet gebruiken!
Het zijn zakken die je in je rokgedeelte maakt middels stikken en inknippen, dit inknippen vind ik altijd heel bewerkelijk en spannend dus liet ik voor nu weg. Soms is goed ook goed genoeg!

Wat vinden jullie van het resultaat? Ik vind hem echt super cool, vooral de knopen maken het naar mijn inziens af. Hiervoor verstevigde ik het knopen pad dubbel en dit vergat ik helaas bij de manchetten maar daar zitten ze voor de sier op. De volgende keer wil ik hier eens powerdots voor gebruiken, dit helpt voorkomen dat je eventueel de knoop door de stof heen trekt bij het openen. Dit heb ik nu door dubbele versteviging proberen te voorkomen maar kreeg powerdots getipt van een vriendin. Bij een vorig item die ik alleen enkel verstevigde trok ik de knoop al eens door de stof heen want je moet best kracht zetten om hem los te krijgen. 

Ik hoop dat dat bij deze jurk goed gaat, sowieso let ik sindsdien beter op het openen van de knopen in plaats van lomp trekken *grinnik. 

Meer lezen?

3 Reacties

Delphine 25 september 2021 - 06:02

heel mooi geworden! Gebruikte je hiervoor een teflon naaivoetje? Dat schuift soms iets beter (onlangs tijdens een workshop geleerd)
leuke kleur ook!

Beantwoorden
Christine Mellink 25 september 2021 - 12:54

Supergoed gelukt deze jurk. Veel leuker dan die in de fibremood. Heb je geen teflon voetje gebruikt voor het leer?
Bij mij werkt die trouwens vaak ook niet gied genoeg. Dan is het walking voetje uiteindelijk hey beste

Beantwoorden
Nienke 8 oktober 2021 - 17:11

Hi,

Nee dat kan ik de volgende keer proberen maar dit werkte prima 🙂

Beantwoorden

Laat een reactie achter