Fibremood setje van RT stoffenboetiek!

Door Nienke

Ik maakte de Alix rok en de Wallys top van Fibremood! De Alix had ik in het patroonboek staan en de Wallys zocht ik uit van de moederdagactie die Fibremood lanceerde. 

Heerlijk nieuwe winkeltjes ontdekken, altijd leuk! Op Instagram volg ik meerdere winkels maar je moet net de tijd vinden om langs te gaan. Ik zag dat RT stoffenboetiek in Twello zit en bedacht me dat ik hier met een kleine bocht extra langskwam op weg naar familie. Op een vrije woensdagmiddag bezocht ik de winkel (zie Instagram, highlight voor een rondleiding) en raakte aan de klets met Rosan, de eigenaresse van de winkel. Aan het einde van de blog zal ik Rosan verder aan jullie voorstellen! Maar eerst ga ik jullie “lekker maken” met mijn creatie! 

Ik was echt verbaast over de grote van de winkel en de mooie kwaliteit stoffen die ze er hebben liggen. Ik heb echt een tas vol stoffen meegenomen, niet normaal! Maar eerst startte ik met het naaien van mijn Moederdag cadeau van Fibremood, de Wallystop. Al naaiende op de zolder met de warmte van afgelopen dagen kwam ik tijdens de passessie erachter dat ik deze top ook erg leuk vond zonder mouwen! Dit gaf een leuk effect en aangezien ik zwaar te kort kom in leuke zomertops hield ik hem zo. Zoomde hem alleen netjes af! 

Voor deze tof gebruikte ik een viscose stofje die ik vond in de winkel. Eigenlijk kwam ik af op de vintage viscoses die ze op Instagram had laten zien maar toen ik deze zag was ik direct verkocht. Al heb ik heus nog wel een “retro” stofje meegenomen hoor, wees niet bang *grinnik

Vervolgens ging ik verder met de rok, de mooi wijdt vallende Alix rok ook van Fibremood. 
Ik heb meerdere vriendinnen die mij al tijden aan rokken proberen te krijgen maar dat was ze tot op heden nog niet gelukt. Ik maak graag jurken en draag uiteindelijk het meeste een spijkerbroek omdat ik het lekker easy vindt dit met topjes te combineren. Maar rokken maak en draag ik amper! Echter moet ik eerlijk toegeven dat ik na deze versie van de Alix rok en alle leuke inspiratie op Instagram en Pintrest toch enthousiast wordt over rokken!! 

Ik koos voor deze rok een 90%viscose 10%polyester, een stevige stof die toch nog soepel valt. Persoonlijk vind ik dit net even een andere look geven aan deze rok. Hierdoor komen de plooien net wat mooier uit en valt hij wijder over de heupen. (waar hij in het voorbeeld toch vrij “slapjes” valt) 
Om deze mooi oud roze rok net wat extra’s te geven gebruikte ik topstitch garen van Gutterman, deze heb ik laatst cadeau gekregen! Het is een dunnere topstitch dan ik gewend was en tevens zit er een glanslaagje op. (ook net wat anders dan de versies die ik eerder al bij broeken gebruikte) 
Zelf vindt ik dit met bijpassende knopen een enorm leuk effect geven, en brengt het dat wat extra’s. Wat vinden jullie?

Ohhh, in mijn enthousiasme schrijf ik alweer een heel verhaal van mij af. Maar ik ben niet enthousiast over de stof maar ook over Rosan. Zoals ik eerder al schreef, raakte ik met haar aan de klets en vertelde ze mij hoe ze ineens binnen enkele maanden deze gave winkel had. Om jullie ook hiervan mee te laten genieten schrijf ik hieronder een stukje over de winkel en Rosan, zodat jullie in het vervolg weten over wie ik praat als ik weer met leuke stofjes van RT stoffenboetiek thuiskom! 

Rosan was erg enthousiast, ze vertelde dat in haar familie al jaren genaaid wordt en dat ze opgegroeid is tussen stoffen. Toen ze haar studie afrondde lag er een hele nieuwe wereld voor haar, een wereld die ze zelf kon creëren door opzoek te gaan naar de perfecte baan. De vond ze snel, met steun van vrienden en familie begon ze aan deze onderneming. Net toen ze haar plannen aan het maken was kwam er een mooi pand vrij in Twello waar ze haar winkel vestigde. Sneller als gepland kon ze haar winkel in september 2020 al openen! Helaas door de “corona crisis” moest ze snel dicht maar realiseerde ze snel een webwinkel voor haar toen al snelgroeiende klantenkring. Inmiddels zijn we weer in de mogelijkheid de winkel te bezoeken maar alsnog kan er uiteraard via de webshop besteld worden. 
Ze hebben erg leuke acties tussendoor! Persoonlijk vind ik dit wel erg leuk! Zoals je dit vaker ziet in winkels, supermarkten en drogisterijen zie je eigenlijk bijna nooit zulke aanbiedingen in stoffenwinkels. Maar bij Rosan wel, zo kreeg ik bij besteding boven de 25 euro een scharen set cadeau (op=op) en hebben ze nu Amann garen voor 2,50 euro voor 1000m!

Meer lezen?

6 Reacties

Ilse (by-ik.blogspot.nl) 9 juni 2021 - 16:03

Heel leuke set!
En wat fijn om zo’n mooie stoffenwinkel te ontdekken.

Beantwoorden
Nienke 14 juni 2021 - 11:35

Heerlijk, ik hou ervan.. Allemaal verschillende stijlen in de diverse winkels.. Allemaal inspiratie

Beantwoorden
Delphine 10 juni 2021 - 05:35

heel mooi geworden deze set! Ik neem vaak een jurk uit de kast omdat ik dan ‘s ochtends vroeg niet hoef na te denken over combinaties, al probeer ik intussen ook wel meer rokken te dragen (en te maken)

Beantwoorden
Nienke 14 juni 2021 - 11:34

Ik ben om, ga straks aan een volgende rok beginnen! 😉

Beantwoorden
Margot 27 maart 2022 - 09:25

Hallo, wat een mooie combinatie!! Heb je het patron van de rok overgenomen of aanpassingen gedaan?

Beantwoorden
Nienke 27 maart 2022 - 18:12

HI margot! Zeer weinig aanpassingen gedaan!! Heerlijk patroon, wil heb binnenkort nog eens maken

Beantwoorden

Laat een reactie achter