Feliz, Fibremood – Javro Stoffenmarkt XXL

Door Nienke

Yes! Mijn favoriete stoffenwinkel is de Fibremood gaan verkopen! Al eerder deed ik mee aan linkparty’s en zocht ik me rot naar een verkooppunt maar nu verkoopt Javro Stoffenmarkt XXL het magazine en vanaf volgend jaar ook de stof!!

Dit keer maakte ik de Feliz jurk uit de nieuwe editie en gebruikte hiervoor de viscose twill stof uit de basiscollectie van de Javro. Deze viscose twill is verkrijgbaar in diverse kleuren, ook al is zwart eigenlijk geen kleur (I know), ik hou ervan! Ik merkte bij mezelf dat wanneer ik kleding maak ik vaak speciale stoffen zoek, drukker of sprekender dan basis. Maar waarom eigenlijk geen basis?? Waarom niet gewoon zwart? Uiteindelijk draag ik toch donkere en effen kleuren het liefste.
Soms is zwart ook genoeg, zoals bij deze jurk!

En wat doe je dan om hem op te leuken? Net iets anders te maken als anders?? Je voegt deze ontzettend gave knopen toe! Ook verkrijgbaar bij de Javro. Het is even zoeken tussen deze enorme knopenwand. Maar er zit veel leuks tussen, ik heb hier al verscheidene keren bijzondere knopen vandaan gehaald.

De stof is erg fijn om mee te werken, het is een goede wat dikkere kwaliteit viscose, 90% viscose en 10% polyester voor degene die dit wat zegt (zelf probeer ik dit wat beter te leren begrijpen om stoffen beter te kunnen inschatten)
Je ziet net als bij spijkerbroeken van die ribbels in de stof (in de high ligts op Instagram heb ik een close-up gemaakt, ik vindt dit altijd erg mooi) Dit is een keperbinding, ook wel twill genoemd.

Zoals ik al zei heb ik vaker patronen uit de Fibremood gemaakt, ze passen me allemaal erg goed! Wat ik leuk vindt aan de Fibremood is het magazine achtige, alsof je de &C of de Linda leest ofzo. Maar ook de patronen zijn altijd erg van de tijd! Op dit moment is overwijdte erg in de mode, zelf hou ik hier niet van maar door de extra tabel die aangegeven wordt in de Fibremood kan ik beter inschatten welke maat ik moet maken. Die extra tabel geeft namelijk aan wat de maten van de afgewerkte kledingstukken zijn.

Omdat ik dus niet van heel veel overwijdte hou, koos ik daarom voor een maatje kleiner dan ik normaal volgens de ” basis” tabel zou moeten pakken.

Hoewel ik dit eerder nooit durfde omdat ik toch bang was dat het mis zou gaan, koos ik er dus wel voor. Toch begon ik echt te zweten toen ik het bovenstukje op de pop paste, hij trok net wat bij de borsten. Gelukkig is de pop nooit exact je lichaam, en paste het in werkelijkheid perfect. Precies zoals ik mijn kleding graag draag.

Het patroon is vrij gemakkelijk te maken. Een duidelijke werkomschrijving met afbeeldingen zorgt voor de nodige hulp indien je dit nodig hebt.

Het boven pand is basis, je voegt hier twee leuke zakken aan toe en het breekt gelijk een beetje. De achterkant zit gerimpeld aan de schouderpas (ik ben hiervan een foto vergeten, maar hij hangt in de winkel ter bewondering, *grinnik)
De mouwen zijn uitgerold voor mij net wat te kort, ook naar verlenging van een paar cm, maar ik zou ze sowieso altijd met lusjes dragen, omdat ik dit het patroon net wat spontaner en losser vindt maken. (geen zwart gewaad)
Verder wordt er geen kraag toegevoegd maar eigenlijk alleen de staander van een kraag. Erg leuk!

Hier nog even een close up!

De rok zijn eigenlijk twee rechte stroken, die je rimpelt aan het boven pand en klaar is kees is je jurk! (even zoomen natuurlijk) Een vrij gemakkelijk maar toch chique patroon! Ik kan niet ontkennen dat dit mijn nieuwe favoriete jurk gaat worden!

*Blooper; ik was zo druk aan het kletsen met een vriendin en wilde natuurlijk zuinig knippen dat ik mij vergiste in het uitleggen van het patroon. Ik ontdekte dat als ik eerste alle boven gedeelte zou knippen ik stof kon besparen door de rechthoeken later te knippen, en de stof opnieuw te vouwen. Bij deze vouw ontschoot mij dat hij bovenaan niet helemaal recht was, omdat er dus aan de onderkant al een arm was uitgeknipt. Hierdoor was ik genoodzaakt om het patroon 5 cm in te korten.. *oeps!

Oja, en nog een leuk detail, er zitten ook zakken in! Hoe ideaal is dat!

Ik ben erg nieuwsgierig wat jullie van deze jurk vinden?! Laat je het achter in de reacties of op insta?

Voor meer Linkparty creaties kijk op https://www.fibremood.com/en/blog/link-party/linkparty-16

Meer lezen?

Laat een reactie achter