Enveloppenhals jurk Knipmode

Door Nienke

Van een simpele tricotstof maakte ik deze mooie enveloppenhals jurk uit de Knipmode oktober 2018

Ik kocht de Knip oktober 2018 (met bijlage) bij de plaatselijke supermarkt voor €1 in de koopjes bak! Elke maand ga ik hier even kijken omdat ze daar de oude tijdschriften weg doen voor €1, soms 2 voor €1. Patroonbladen zijn nooit oud “nieuws” dus ik neem dan graag de patroonbladen mee, meerdere, om ook enkele vriendinnen hiermee te verwennen! Toen ik het blad doorbladerde werd ik gelijk enthousiast van deze enveloppenhals jurk, die in de bijlage stond. Deze jurk zag ik al vaker langskomen op social media en deed me denken aan de rompertjes van onze dochter! *Love it

Het was een makkelijk maken model maar nu ik een beetje handigheid krijg in het patroon op maat maken vergaat tegenwoordig elk patroon een opknapbeurt. Zelf hou ik er namelijk van als alles mooi aansluit.
Ik tekende een maat kleiner dan normaal omdat ik gebruik maak van tricot. In dit geval neem ik dus geen extra centimeters voor de speling om te kunnen zitten en ademen 😉 *Giechel 

De heup en de taille zijn precies op maat, ik hoef hier niks aan te veranderen. De bovenwijdte was echter veel te smal, 5 cm. En met deze zwarte bloemetjes stof krijg je dan witte strepen bij het teveel uitrekken van de stof. Dus ik neem hem mee naar les om dit laatste stukje ook goed op maat te krijgen. (versmallen kon ik, groter maken nog niet)
De juf gaf heel stiekem toestemming om vals te spelen 😉 *Grinnik. Ze zei; wat nu als we nu het bovenstuk van de volgende maat pakken en deze dan netjes aansluiten op de taille. En inderdaad, dit kwam precies uit!

Niks van te zien toch?! Belangrijk hierbij was alles in vloeiende lijnen laten doorlopen tot de taille en voor de mouwen heb ik dan ook de grotere maat genomen in verband met het armsgat. Al denk ik dat kleiner ook prima had gekund.. Maar dan moet ik weten hoe ik het armsgat aanpas, les voor de volgende keer!!

Verder heb ik de figuurnaad bij mijn borsten verlaagd omdat hij te hoog leek te zitten. Dit was achteraf helemaal niet nodig geweest! We hadden geen rekening gehouden met het feit dat het hoogste schouderpunt verder over je schouder komt en niet precies op je schoudernaad (zoals een “normale” jurk doet). Waardoor automatisch de figuurnaad wel op de juiste plek (hoger) kwam te zitten. Maar ach, je kan niet alles hebben..

Mezelf blijven uitdagen is super leuk! Ik krijg nog meer plezier in naaien en ik wist niet eens dat dat nog kon.. *hihi, bloos.. Van elk project leer ik weet wat en bij bijna elk project vind ik een nieuwe uitdaging. Wil ik iets beter kunnen of iets nieuws leren.. Herkennen jullie dat?

Meer lezen?

Laat een reactie achter