Dagny Fibremood

Door Nienke

Ik testte dit patroon voor Fibremood, lees in deze blog wat ik van dit patroon vond

Alweer een tijdje geleden dat ik een blog schreef voor mijn eigen blogsite. Maar deze keer met een enorm leuk nieuwtje! Ik ben namelijk toegevoegd tot de patroon test groep van Fibremood!
Echter super blij mee! Ik vind dit enorm tof om te doen en ik ontwikkel mezelf weer op een heel nieuw niveau.

Zoals de meeste van jullie weten (als je meer blogs van mij hebt gelezen) ben ik mezelf naar bijna 5 jaar naaien aan het uitdagen met nieuwe technieken! Ik wil mijn creaties/ naaien kennis naar een heel nieuw level brengen! En daar hoort ook naaien uit diverse tijdschriften bij! Want elk tijdschrift hanteert toch een beetje zijn eigen werkwijze en ik merkte dat ik hier in het begin best in vastliep.
Maar oohhh, wat heb ik veel plezier gehad met dit patroon van Fibremood.

Wat ik als allereerste een enorm voordeel vond, was dat er twee maattabellen bij het patroon stonden. Er is één algemene maattabel, die gehanteerd wordt als basis maar per soort kledingstuk is er ook een maattabel van hoe de kleding valt. Waardoor je veel beter kan inschatten (zonder perse zelf veel nameet werk te doen) welke maat het beste bij jou past! Wil je iets strak hebben of mag het losser vallen, kortom wat is de overwijdte van het model?!

Ik tekende het patroon en begon enorm te twijfelen of ik hem moest verlengen of niet. Er worden netjes lijntjes waar aangegeven waar je het patroon eventueel kan doorknippen voor het verlengen. Met een beetje nameten en de gedachte “Vaak ben je te bang” heb ik toch het patroon volgens originele maten geknipt! En hij komt bij mij net tot boven mijn knie, wat ik een prima lengte vindt.

Fibremood gebruikt een enorm leuke afwerking voor de zijkant van de panelen, in plaats van gelijk weer een heel beleg te gebruiken. Ze gebruiken gewoon heel simpel een biaisband. Draaien de patroondelen die verstevigd zijn naar de goede kant waardoor je bij het omvouwen direct een zeer nette afgewerkte vouw, rand of omslag krijgt.

Als laatste voegde ik stoere knopen toe en maakte de gespen aan de jurk, de stoere en vlotte look was compleet! Wat ik nog een leuk detail vindt om te vertellen is dat ik de meeste hulpmiddelen, zoals de biaisband en de gespen scoorde op een rommelmarkt! Ik kocht een tijd terug twee dozen met naai accessoires in totaal voor €10. In deze dozen zaten veel rollen biaisband, ritsen, knopen, gespen en dergelijke. Echt heerlijk vind ik dat… zulke dingen scoren op de rommelmarkt en dan zoveel ermee kunnen doen! Ik hou der van! 

Genoeg over deze jurk en (voor nu) over Fibremood, ik denk dat jullie hebben gemerkt dat ik echt laaiend enthousiast ben en ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd om ook dit of mogelijk een ander patroon uit te proberen! Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties! Stuur me vooral jullie fotootjes op! Via www.instagram.com/nie_nie_sewing ben ik het beste te bereiken!

Meer lezen?

Laat een reactie achter