Burda rok met Suzette top LMV – Javro Stoffenmarkt XXL

Door Nienke

Massaal stemden jullie afgelopen maand dat ik meer rokken moest gaan dragen, toen ik mijn twijfel hierover naar jullie uitsprak! Ik maakte daarom deze rok met een leuke top, stiekem allemaal om nieuwe schoenen te kopen *grinnik

Heerlijk vanaf de camping tafel in Duitsland schrijf ik deze blog vandaag voor jullie! Ik naaide de dagen voordat ik op vakantie ging extra veel zodat ik genoeg kleding had om mee te nemen op vakantie. Hierdoor hoefde de machine niet mee omdat ik door mijn projectjes was maar eerlijk gezegd heb ik hier wel spijt van! Ik ben gewoon VERSLAAFD aan mijn machine en naaitijd! Dat ervaar ik nu! Des al niet te min geniet ik natuurlijk enorm van onze familietijd *grinnik.

Voordat ik op vakantie ging ben ik nog een vrije middag stofjes wezen scoren bij de Javro Stoffenmarkt XXL. Ik kom daar graag en Manon helpt mij altijd goed op weg. Ik wil namelijk vaak wel iets anders maken dan de vorige keer/de vorige rok. Zij kwam gelijk met dit idee aan, de Burda 6252. 
Manon volgt mij natuurlijk ook, we hebben leuk contact en daarom wist ze ook dat ik erg fan ben van de nieuwe zomerkleur lila dus wist ze mij deze stof aan te raden voor een leuke vlotte top om de rok wat sportief/spontaan te maken. Ik bedacht de Suzette top, al eerder gemaakt* een heerlijk snel projectje. (*met een broderie tricot stof, ook van Javro)

Ze gaf mij wat extra stof omdat deze linnen (55%) viscose (45%) tricot bekend staat om zijn krimp. Ik waste hem en keek wat hij deed. Hij was inderdaad veel gekrompen, maar toen ik hem weer netjes streek (omdat hij te veel kreukte om netjes te knippen) kreeg hij ook weer zijn lengte terug. Al met al kromp hij maar een kleine 10 cm. 
De viscose die ik gebruikte voor de rok krom eigenlijk nihil. Ik was standaard alles stoffen voor gebruik. (De tijdschriften houden over het algemeen altijd 10% krimp aan voor het stoffenplan, het is me pas 1x gebeurd dat ik te weinig stof had. Dit betrof een wollenstof en had ik gewoon verkeerd gewassen/uitgehangen).  

Om de rok net iets extra’s te geven en de zakken te accentueren voegde ik paspel/piping toe. Ik vond geen lila kleur dus gaf de moed al snel op, tot Manon met spijker aan kwam zetten. Toen we dit op de stof legde vond ik dit een enorme leuke look geven en met lila erbij kleurde het ook erg mooi. (Het lijkt haast lila, maar als je het met iets anders combineert overheerst het niet als lila. Dat is ook wel fijn.) 
Knopen beginnen inmiddels een signatuur te worden, er kan geen leuk kledingstuk gemaakt worden waarbij er geen accent van knopen is toegevoegd. Die vind je daar genoeg! 

De naaireis ging eigenlijk heel vlot eigenlijk te vlot, want ik maakte hierdoor een fout bij de paspel. Altijd zo he, als je sneller wil werken dan normaal…. 
Ik vergat het uiteinde netjes af te werken maar knipte het direct af, waardoor ik dus twee onafgewerkte uiteinden kreeg bij de tailleband. Ik loste dit op door het uiteinde af te werken door een zigzagsteek kort op elkaar te zetten in de groene kleur van het algehele stiksel. Ik kan ermee leven maar de kritische naaister onder ons zal het direct opvallen. 

Ik kan niet wachten tot ik weer achter de naaimachine kan kruipen en weer bij de Javro op bezoek kan. * Manon, als je dit leest.. Wil je vast de nieuwe fibremood en La Maison Victor apart leggen?  Vakantie is in dat opzicht goed voor mij want ik zit bordenvol inspiratie en enorme zin om weer aan de slag te gaan. Maar eerst nog even genieten!!!…. 
(ik realiseer mij dat het klinkt alsof mijn vakantie bijna is afgelopen, maar eerlijk we zijn pas 5 dagen onderweg en moeten nog bijna 2 weken.. Dus ik spreek jullie dan weer *grinnik)

En voor degene die het leuk vinden?! Wij @sewing_two staan in de nieuwste LMV!! Omdat wij de dames/ontwerpers van de LMV hebben mogen interviewen voor onze podcast. Te vinden op Soundcloud of op Sportify! 

Meer lezen?

3 Reacties

Ilse (by-ik.blogspot.nl) 30 juni 2021 - 19:28

Heel leuk! Mooie details.
Vakanties zijn heerlijk om te naaien. Veel plezier!

Beantwoorden
Nienke 1 juli 2021 - 18:16

Ja, heerlijk.. maar geen machine mee dus. .Ik denk hierna gewoon nog een naaivakantie moet doen, vind je niet?

Beantwoorden
Delphine 6 juli 2021 - 04:57

heel mooi zeg! tijd om te genieten van alles wat je maakte nu!

Beantwoorden

Laat een reactie achter