Burda jurk 6758- Javro

Door Nienke

Deze Burda jurk maakte ik met deze geweldig geborduurde katoenen stof van Javro stoffenmarkt XXL.

Bij de Javro hebben ze een gezellige koffietafel met boekjes op inspiratie op te doen. Enorm knus en vaak ook bezet, door onder andere mannen die op hun vrouwen wachten. Vaak kom ik al met een idee naar de winkel en voorheen nam ik geen plaats aan de tafel. Echter viel mijn oog toch op een patroon van de cover van het Burda boek. Toen de winkelmedewerker mij erop attendeerde dat deze patronen bij de kassa los verkrijgbaar waren werd ik direct enthousiast. Tegenwoordig vind je mij (bijna altijd) even aan de koffie tafel om toch de nieuwe bladen/boeken door te bladeren, veel van deze patronen in de boeken staan niet in de magazines.

Zo vond ik de vorige keer dit Burda patroon, 6758, wat mij op het eerste oog nog een lastig patroon leek en dus een leuke uitdaging. Echter viel dit mij alles mee. De stof is echt alles bepalend! Wat een verschil kan dit maken! Buiten dat ben ik gewoon echt weg van deze geborduurde katoenen stof. Verkrijgbaar in 3 kleuren; licht roze, geel en blauw.

Vroeger als klein kind had ik al een setje kleding met een soort gelijke stof! Echt alles komt weer terug in de mode!
Deze katoenen stof was zeer makkelijk bewerkbaar en heerlijk voor een zomers jurkje! *Ik loop dit keer op de zaken vooruit, ik ben het slechte weer wel een keer zat en waande mezelf tijdens het maken al even in het zomerse gevoel.

Oeps, ik zou mezelf niet zijn als ik niet een gek/baldadig tintje toevoeg aan mijn foto’s maar ook mijn outfit. Een kenmerk waar ik op social media al aardig bekend mee begin te worden. *Grinnik.
Zelfs onder mijn trouwjurk droeg ik Allstars, dus waarom niet bij deze versie!? Ik vindt het leuk, vlot en sportief staan. Maar je kan er echter ook witte slippers of pumps onder doen voor een hele andere look. (meestal laat ik dit wel zien in mijn blog maar dit keer was ik niet tevreden over de kwaliteit van de foto’s)

Ik twijfelde enige tijd of ik deze jurk zou voeren. Volgens de beschrijving van het patroon hoefde je alleen het bovenpand te voeren. Echter was de stof wel dun en de borduursels hebben een gaatje waardoor er twijfel ontstond. Ik besloot eerst de jurk compleet te maken en daarna te beoordelen of ik hem zou voeren. De jurk schijnt totaal niet door. Ik draag sowieso altijd broekje onder een jurk (te zien op de foto’s, *grinnik) waardoor ik besloot geen voering toe te voegen maar hem lekker luchtig te houden. Ik denk nu al mijn nieuwe favoriet voor de zomer!!
Ik werkte de jurk compleet af met biaisband om een mooie en nette afwerking te creëren nu ik geen voering gebruikte.

Als afsluiting laat ik ook even de achterkant zien, alleen al om de mooie plooien van de jurk te laten zien. De stof valt echt perfect voor dit model. Om erin en eruit te komen, zette ik een blinde rits in het achterpand.

http://www.instagram.com/javrostoffen

Foto’s maken is altijd een leuke uitdaging, je wilt er leuk op staan maar voelt je toch enigszins ongemakkelijk bij het maken van foto’s/het in het middelpunt staan. Hierdoor ontstond het fenomeen dat ik altijd iets geks/spontaans doe op een foto, meer om mezelf te ontspannen. Op mijn insta story’s kan je dit vaak volgen. Hier een klein blik op hoe het eraan toe ging tijdens de shoot.
Ik had het idee als Marilyn Monroe op de foto te gaan. De foto’s zijn niet geweldig gelukt, maar we hebben wel enorm gelachen.

Meer lezen?

2 Reacties

Anne 1 juli 2020 - 13:06

Echt een superleuk jurkje!
Heb je dat broekje ook zelf gemaakt of gewoon zelf gekocht? 😉

Beantwoorden
Nienke 1 juli 2020 - 13:19

Deze helemaal zelf gekocht bij de Primark.. hahaha..
Heb inmiddels wel een patroon voor een nieuwe versie 😉

Beantwoorden

Laat een reactie achter