Burda Jurk 6264

Door Nienke

Lees in deze blog hoe ik mijn eerste Burda Jurk (6264) heb gemaakt en waar ik mijn materiaal vandaan heb gehaald.

Toen ik op een woensdagmiddag weer mijn favoriete stoffenwinkel Javro XXL doorliep, werd ik in één oogopslag verliefd op deze stof! Wauw, echt een Nienke stofje! *grinnik 
Toen ik vervolgens langs te koffietafel liep waar allemaal leuke patroonboeken/voorbeelden liggen om inspiratie op te doen viel mijn oog op het Burda boek, waar op de voorkant deze jurk was afgebeeld! Alsof het zo moest zijn!
Ik wist helemaal niet dat ze bij de Javro ook losse Burda patronen verkochten??!! Maar jawel dus! Super ideaal, hij werd speciaal voor mij besteld en een weekje later had ik hem in huis.

Het was weleens waar een easy patroon maar doordat ik toch een beetje vastgeroest ben aan één en hetzelfde tijdschrift en dus hun manier van werken en uitleg gewend ben besloot ik deze jurk te bewaren voor de gezellige stikdag die ik gepland heb met kennissen die ik zowel privé als via mijn blogs/social media ken. Ik had dan de hele dag de tijd voor deze jurk, volop focus en genoeg hulplijnen in de buurt.

Uiteindelijk viel het maken van de jurk ontzettend mee en heb ik amper de uitleg die erbij zat gebruikt. Ik mag hierin best iets meer zelfvertrouwen hebben. Herkennen jullie dat?
Ik snap wel waarom het een easy patroon was, de technieken die gebruikt worden kunnen ook allemaal net iets “chiquer” gemaakt worden, al zou dat in dit geval, de jurk niet perse verbeteren.

Ik maak niet vaak (of eigenlijk nooit) een kledingstuk twee keer. Maar als er één kledingstuk zou zijn die een tweede keer gemaakt zou kunnen worden dan is deze jurk het wel! Een simpel model om te maken, maar heerlijk te combineren in diverse stoffen, je kan hem op diverse manieren verwerken en hij kleedt mooi af!
Ik heb overigens de rok wel verlengd omdat ik hem ook graag naar mijn werk aan wil. Ik werk als behandelaar in de verslavingszorg en vindt daar een minimale lengte van de knie acceptabel.
(sowieso ben ik niet van het hele korte, *grinnik.)

Nog even kort over de “stikdag”, dit wil ik toch even met jullie delen! Wat een enorm leuke ervaring! Samen met Lilian heb ik deze dag georganiseerd. Zowel privé als via social media ken ik inmiddels een aantal mensen die net als ik van stikken houden. Ik besloot eens rond te vragen wie het leuk zou vinden dit eens gezellig samen te doen. Van de 14 a 15 genodigden konden er 8, al was de rest ook erg enthousiast over het idee. Voor de eerste keer vond ik 8 prima, zo konden we mooi ervaren of het een succes was zonder direct onkosten kwijt te zijn aan een locatie.
Wat ik erg leuk vond om te ervaren was dat er in de groepsapp zonder dat anderen elkaar kenden, al gelijk een gezellige en behulpzame sfeer ontstond. Mensen vroegen elkaar uitleg, hulp bij patronen, boden aan demonstraties te geven met hun speciale machines en we deelden onze vorderingen. Een groep mensen bij elkaar, die elkaar eigenlijk niet kent waar direct een respectvolle en gezellige sfeer hangt omdat je allemaal dezelfde hobby/interesse hebt. Alleen hiervan heb ik al genoten! Maar buiten dat, hebben we echt een enorm gezellige dag gehad, veel van elkaar geleerd en nieuwe vrienden gemaakt. We hebben besloten dit elk half jaar terug te laten keren, voor de winter en zomergarderobe.

Naar veel vraag via social media geef ik hier een korte introductie van Javro Stoffen:Helaas verkopen ze geen stoffen online maar het is zeker de moeite waard om er heen te gaan. Heel makkelijk bereikbaar, liggend aan de A1 (Epse) en gratis parkeren. Naast dat het een grote en overzichtelijke winkel is, hebben ze een leuke koffiehoek en speelhoek! Dus je vermaakt je daar vast prima! Het personeel is heel vriendelijk en helpt meedenken en uitzoeken in dit geval hebben ze mij goed geholpen met het bestellen van het patroon en bedenken hoeveel extra stof ik nodig heb vanwege het door lopen van de blokken. Vindt ze op Javro stoffen
(*geen sponsering, reactie op de vele vragen van mijn volgers en omdat ik gewoon enthousiast ben) 

Meer lezen?

Laat een reactie achter