Broek Harper, LMV

Door Nienke

Samen met een vriendin (Lilian) maakte ik deze broek op naailes! Hoe leuk dat je een zelfde item maakt met totaal een ander resultaat.

Samen met Lilian maakte ik deze broek uit de LMV april 2018 model Harper. Beide hebben we lang lopen twijfelen over dit patroon, we twijfelden of deze broek ons zou staan, maar vonden het zo leuk patroon! Tevens genoeg leerpunten voor ons om de lessen die we nog hebben goed te benutten!

Zelf ging ik naar de winkel, paste ik dit model om te kijken of het iets voor mij was. Soms vind ik mijn figuur lastig in te schatten, helemaal aangezien ik na de zwangerschap een afvalrace ben begonnen. Het model deed me goed, door de plooien en de hoge taille maakt hij me slank!

Wat wij zelf erg leuk vinden is dat je met hetzelfde patroon, zulke diverse broeken kan krijgen! Alleen al door de verschillende stofsoorten en het opzetten van een bies. Zoals op de foto’s goed te zien, kan deze broek op verschillende manieren gedragen worden. Het is te combineren voor een nette doch sportieve look en een geheel nette look. Ook draag ik hem graag met een simpel strak (grijs) gestreept shirt, dat maakt het nog iets vlotter.

De moeilijkheidsgraad zit hem voor ons beide in het nameten van het patroon. We willen dit graag leren aanpassen voordat de schaar erin gaat! Ik heb twee maten getekend, omdat ik geen rekbare stof heb en ik volgens LMV een maat groter moest dan dat ik normaal teken. Uiteindelijk kon ik de maat gebruiken die ik altijd teken en hoefde hij nergens aangepast te worden.
Wel had ik goed opgelet op les en geleerd dat wanneer hij toch net iets te strak zat, er in dit geval nog iets met de plooien te corrigeren viel.
Lilian en ik hebben samen haar broek getracht na te meten, dit vond ik wel erg pittig maar het is ons goed gelukt. We twijfelden of de taille van Lilian goed zat, maar ook hier was genoeg speling bij de plooien.

En dit zijn onze plooien geworden! Het was een heel gepruts, vooral met het opzetten van de band, maar wij zijn er erg tevreden mee.. Wat ik wel erg jammer vond ik dat de boord er nadien opgezet werd en de rits van de broek hierdoor niet netjes afgewerkt zou worden. (dit heb ik dus even wat anders gedaan, zodat de rits wel netjes is afgewerkt)
Echter bij het opzetten van deze verstevigde band, zodat de plooien mooi “op” zouden staan klapte de band naar beneden. Hij viel wijdt open en bleef niet rechtop staan. Volgens de LMV zou dit moeten blijven staan door te strijken, maar dit is uiteraard niet het geval. We hebben de rand moeten doorstikken, iets dat ik eigenlijk helemaal niet mooi vindt! Maar door het ceintuur is dit gelukkig niet zichtbaar.

Ook de achterkant van de broek vind ik erg mooi geworden, terwijl ik nooit broeken zonder zakken draag! Maar hierover ben ik tevreden. Als je goed kijkt zie je mijn rijgdraad nog zitten *grinnik Oepsie!

Overall hebben we veel geleerd! Nameten, plooien die toch bij verschillende patronen net weer anders zijn, rits inzetten en afwerken. Hiermee bedoel ik dat ik deze broek zo gaaf vond worden dat ik extra aandacht heb besteedt aan de afwerking, waar ik vroeger dit nog wel te snel wilde afraffelen. *geduld is een schone zaak, hehe..
Hier nog voor de laatste keer het eindresultaat, gewoon omdat hij zo mooi is geworden! *hihi. 

Meer lezen?

Laat een reactie achter