Boyfriend colbert, It’sAfits 1123

Door Nienke

Voor It’sAfits heb ik zo af en toe de eer om mee te werken aan een nieuw patroon. Ik maakte over dit boyfriend colbert patroon een leuke vlog (en blog) om jullie te inspireren. Patroon nummer 1123

Toen Jaqueline van It’sAfits mij belde dat ze een boyfriend colbert wilde maken, weer voor het nieuwste project, had ik nooit bedacht dat ik deze geweldige jurk zou gaan maken! De kracht van haar is dat ze altijd meerdere opties geeft om een patroon zo optimaal mogelijk te gebruiken! Zo heeft ze altijd meer lengtes, maar eventueel ook aanpassingen in model om het een veelzijdig patroon te laten zijn. (zo heb je wel waar voor je geld)

Voor deze jurk lengte alleen al op je diverse opties. Aan het begin van het patroon staat uitgelegd dat je alert moet zijn op de maat die je pakt. Wil je hem strakker aansluitend pak je de maat die je volgens de tabel zou hebben. Wil je hem wijdt, wat eigenlijk het idee achter een boyfriend colbert is, dan pak je een maat groter. Dit heb ik hier ook gedaan!
Dan kan je nog kiezen om figuurnaden toe te voegen, aangegeven op het patroon om het in de taille wat strakker te krijgen. Ik heb dit niet gedaan omdat ik het een stoere look vindt geven een wat oversized kledingstuk af te stylen met een riempje.

Ook leuk bij de colbert lengte, die je hierboven ziet! Ik heb hier de jurk afgeknipt tot lengte 2 (wil je lachen, kijk dan mijn vlog)
Naast de figuurnaden en lengte in jasje kan je ook de mouwlengte aanpassen en worden in haar tutorial die je gratis bij het patroon krijgt 4 zak opties gegeven. Ik heb hier een basis zak gekozen met een ronde afwerking.

Phoe, ik kan zelf niet kiezen uit de lengte. Ik vind beide opties leuk! Een mooie eyecather om hem nog breeder te laten lijken is het toevoegen van schoudervullingen! Helemaal hip tegenwoordig.

Het patroon is echt makkelijk te maken, je hoeft hem niet te voeren, kan hem gewoon afwerken met een biaisband. Maar mocht je hem willen voeren, ook deze optie word aangegeven en uitgelegd bij het patroon.

En door naar de korte lengte, de crop colbert..Helemaal hip ook om een kortere versie te hebben. Het modebeeld van 2021 geeft eigenlijk nog steeds de oversized kleding alle ruimte, maar gelukkig mag je dit seizoen ook je taille weer zichtbaar maken. Bij de vorige versies deed ik dit door een riempje toe te voegen, dat is hier niet nodig! Hier kan je door een strakke top er onderaan te trekken een heel leuk effect krijgen. Dit kleedt erg mooi af!

En wat is jullie mening? Heb ik er teveel afgeknipt of vinden jullie de korte versie het leukste? Zelf ben ik er nog niet helemaal over uit, dus wellicht maak ik hem nog wel een keer in de andere lengtes! Hij zit zo snel in elkaar en de kraag heeft echt een goede leuke en simpele afwerking dat ik hier niet tegenop zie! (kragen blijft altijd een dingetje, maar hier niet, yes)

Meer lezen?

Laat een reactie achter