Bjorn trui LMV

Door Nienke

Ik maakte de Bjorn trui uit de La Maison Victor voor mijn man!

Ik twijfelde of ik over deze trui wel een blog moest schrijven, eigenlijk was het een “simpel” project tussendoor. Ik wilde mijn man (Martijn) namelijk verwennen met ook een eigen gemaakt kledingstuk.
Hij is enorm kritisch, weet goed wat hij wil! Hij heeft ook wel creaties van mij in de kast liggen die hij niet draagt en ik heb stoffen klaar hangen die hij heeft uitgezocht, waar ik niks mee maak. *Niet echt dezelfde smaak, grinnik. Al ik hij wel altijd erg enthousiast over de dingen die ik zelf maak! Toen ik deze stof op het stoffenspektakel in Barneveld vond wist ik direct dat dit een kleurkeuze was die we beide leuk zouden vinden dus nam ik deze voor hem mee.

Ondanks dat het niet super moeilijk was deze trui in elkaar te zetten heeft hij wel enorm goede en nette accenten/afwerkingen waar ik erg enthousiast over ben en dus toch een blog over wil schrijven!
Te beginnen bij de rits; die eindigt in de punt van de trui, deze punt verdeeld de trui in twee stukken waardoor er leuk gespeeld kan worden met diverse stoffen of kleuren.
Door de punt precies in het midden in te knippen en ook echt een hoek te naaien en geen ronding, krijg je een scherpe hoek. In dit geval moet je wel erg voorzichtig zijn met de rits, dat je je naald niet breekt. (Ik baal er een beetje van dat door de schaduw op de foto het niet goed zichtbaar is, maar de hoek is super strak. Ik ben er trots op, want dit is regelmatig een gevecht geweest)

De trui heeft een opstaande kraag, waarbij ik het leuk vond met de twee kleuren te werken. De buitenkant is dezelfde kleur als het bovenstuk, alsof het doorloopt. De buitenkant is hetzelfde als het onderstuk, waardoor als je hem openklapt je de groene stof terugziet. (Een klein beetje uit nood ontstaan omdat ik geen biaisband kon vinden in roestbruin)
Ja, je hebt biaisband nodig voor de binnenkant van de kraag! Ik kende dit niet, dus was zeer nieuwsgierig naar het resultaat! Maar wat zorgt dit voor een super nette/strakke afwerking binnenin! Echt enorm mooi, veel mooier dan alleen locken. Helemaal omdat de kraag opengevouwen kan worden met dragen.

Aan de achterkant loopt de hoek op dezelfde manier door als voor. Doordat de hoek tot onder de oksels doorloopt kan je de mouw in een enkele kleur maken, dit zorgt voor rust in de kleurbalans.

Ik heb genoeg stof over om nog een project voor onze dochter te maken, kunnen zij ook een keertje twinnen!! Dit patroon ga ik zelf tekenen, ik verleng dan de trui tot een jurkje zodat het wel een echt meisjeskledingstuk is. Hierover ga ik ter zijne tijd een aparte blog schrijven! Maar de tips van deze afwerking ga ik zeker meenemen bij mijn zelf getekende patroon!

Wij zijn een heerlijk gek stel samen! Martijn maakt altijd alle foto’s van mij en dit is echt een plezier om samen te doen! In het afgelopen jaar hebben we hier beide veel van geleerd en is hij geïnspireerd meer met fototechniek te doen. Voor de camera staan vond hij echter lastiger als gedacht en toen ik vroeg of hij niet spontaan kon doen, kreeg ik deze blik.. *hilarisch toch, ik ga er wel stuk om!

Meer lezen?

Laat een reactie achter